Manchester City blijft in volle titelstrijd zonder Erling Haaland: “Hij mag deze wedstrijd niet spelen”

© AFP

Manchester City moet het donderdag in volle titelstrijd in de Premier League nog altijd zonder goalgetter Erling Haaland stellen tegen Brighton. Dat heeft coach Pep Guardiola woensdag gemeld.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Haaland miste zaterdag al de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea met een spierblessure en is nu ook out voor de trip van zijn ploeg naar Brighton. Guardiola benadrukte evenwel dat de blessure niet ernstig is voor de 23-jarige Noor, die komende zondag mogelijk weer in actie kan komen in het duel met Nottingham Forest. Phil Foden en John Stones raken wel fit voor het treffen met Brighton.

“Erling is niet klaar voor morgen, de andere twee wel”, klonk het bij de Spaanse oefenmeester. “Ik weet dat het geen ernstig probleem is, maar hij mag deze wedstrijd niet spelen.” Haaland werd vorige week in de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League, waarin Real Madrid City na strafschoppen uitschakelde, na 90 minuten naar de kant gehaald, nadat de spits “iets” voelde in een spier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Premier League kent dit seizoen een bijzonder spannende ontknoping. Arsenal staat aan kop met 77 punten, voor Liverpool (74 punten en wedstrijd minder) en City (73 punten). Het team van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku telt wel nog twee wedstrijden minder dan Arsenal.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen