© Kh St.Cecilia Rotem

Harmonie Rotem naar Europees kampioenschap

De Koninklijke Harmonie St.Cecilia Rotem mag als regerend nationaal kampioen België vertegenwoordigen op het tweede Europees kampioenschap voor harmonieorkesten in de Bozar in Brussel.

Kh St.Cecilia Rotem

Het European Championship for Wind Orchestras, kortweg ECWO, is toe aan zijn tweede editie. Deze wedstrijd werd door muziekbonden uit een aantal Europese landen in het leven geroepen en vond in 2016 voor de eerste maal plaats in Utrecht, Nederland. Dit jaar kreeg de Vlaamse amateurmuziekorganisatie Vlamo de opdracht om deze wedstrijd op 26 mei te organiseren. Zij is erin geslaagd om de vermaarde Henry Le Boeuf-zaal van kunstencentrum BOZAR te strikken als locatie voor het gebeuren. Deze zaal geldt als één van de zalen met de beste akoestiek ter wereld en is in de hele wereld bekend door de Koningin Elisabethwedstrijden die er steeds doorgaan. Liefhebbers kunnen de hele wedstrijd ook volgen via livestream op het Youtube-kanaal van Vlamo, met omstreeks 19.15 uur het optreden van St.Cecilia Rotem.

UitdagingEr komen op het ECWO harmonieorkesten uit negen Europese landen aan de start, allen afgevaardigd omwille van hun landstitel of door hun prestaties in de afgelopen jaren. Zo ook de harmonie uit Rotem, die in maart 2017 glorieus winnaar werd van het Vlamo Open Harmoniekampioenschap in superieure afdeling te Heist-op-den-Berg. Een hele eer natuurlijk, maar ook een niet geringe uitdaging voor de muzikanten van St.Cecilia! Sinds januari zijn zij onder leiding van hun dirigent Jos Simons bezig aan een intensieve voorbereiding met naast de gewone wekelijkse repetities ook vele repetities voor kleinere deelgroepen, want de moeilijkheidsgraad van de werken vergt immers het uiterste van de muzikanten, zowel op technisch als artistiek vlak.Als thema voor hun concert van ca. 45 minuten koos de harmonie voor ‘Made in Belgium’: naast het verplichte werk van Zelenaar Bart Picqueur spelen ze ook nog een compositie van Limburger Bert Appermont en een klassieker uit het repertoire van de Belgische toondichter Jules Strens.

Try-outWie het indrukwekkende wedstrijdprogramma ‘Made in Belgium’ eens zelf wil horen kan op zondag 6 mei om 15 uur terecht in zaal nieuwenborgh te Stokkem. Naast St.Cecilia Rotem zal dan ook harmonie St.Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, de buren van aan de andere kant van de Maas, een concert verzorgen. Het belooft alvast een boeiende concertnamiddag te worden en voor de harmonie van Rotem een goede repetitie voor hun D-day 26 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer