Terug van weggeweest: ex-winnaar Egan Bernal kondigt Tour-deelname aan

© AFP

De Colombiaan Egan Bernal, die een veelbelovende start van het wielerseizoen afwerkte, heeft woensdag aangekondigd dat hij zal deelnemen aan de volgende Tour de France (29 juni-21 juli). De 27-jarige Bernal won de Ronde van Frankrijk in 2019, waarna hij in januari 2022 een ernstig ongeluk kreeg.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Ik ben klaar met het eerste deel van het seizoen. Ik verblijf nu een paar dagen in Colombia om me voor te bereiden op een goede Tour de France”, schreef de Ineos-renner op zijn Instagram-pagina.

Bernal won in 2021 ook nog de Giro, maar raakte in januari 2022 betrokken bij een ernstig ongeluk op training in Colombia, dat hem bijna het leven kostte. Na een maandenlange revalidatie keerde hij terug in het peloton, maar het lukte niet meteen om zijn oude topvorm terug te vinden. In 2024 liep het echter veel beter, met bijvoorbeeld een derde plaats in de Ronde van Catalonië in maart achter de Sloveen Tadej Pogacar en de Spanjaard Mikel Landa.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen