De Mariale Kindprocessie is een traditie in Lier.© Lier Belicht

Jaarlijkse Mariale Kindprocessie zoekt jonge deelnemers

Lier -

Jaarlijks vindt op het Lierse Begijnhof de Mariale Kindprocessie plaats, een traditie die al generaties lang al in stand gehouden wordt. Voorafgegaan door een plechtige eucharistieviering in de Begijnhofkerk, trekken kinderen tussen de 4 en 12 jaar in een kleurrijke stoet door het Begijnhof. Daarom doet de organisatie nu een oproep naar deelnemertjes.

De processie heeft een rijke geschiedenis, met speciale aandacht voor kinderen die meelopen in de stoet. “Zoals de naam het zegt, wordt deze processie vooral opgeluisterd door kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Door hun jonge leeftijd willen we onze vraag om deel te nemen richten tot hun ouders. Kinderen vinden het geweldig om mee te doen”, zegt Ghislain Geusens, organisator van de Kindprocessie.

Aan de processie nemen verschillende verenigingen deel zoals: harmonie Leo XII, de Lierse Keersters, leden van de Lierse politie, de Koninklijke Gilde der Heren van Lier en de Koninklijke Moedige Bootvissers. Een belangrijk onderdeel van de processie zijn uiteraard de kinderen die figureren als engeltjes en pages. Ze kunnen in het Convent in het Begijnhof hun kleedjes op voorhand komen passen op zaterdag 25 mei tussen 10 en 13 uur, of op zaterdag 1 juni tussen 13 en 17 uur.

Alle figurantjes worden op zondag 2 juni vanaf 9.30 uur verwacht in het Convent, Sint Margaretastraat, vlak bij de vesten, om er aangekleed te worden. Ze krijgen nadien een gratis rondvaart op de Binnennete, aangeboden door de Moedige Bootvissers. (hb)

Voor meer info: mailen naar mqu.1951@gmail.com
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners