© Bart Van der Moeren

WinterWarm verleidt Radio 1 tot live-uitzending in Hoge Rielen

Radio 1 komt naar je toe! Tijdens WinterWarm, het ‘magisch ­festival’ dat begin februari voor de derde keer plaatsvindt in de Hoge Rielen in Lichtaart, zendt het programma Wonderland uitzonderlijk uit vanuit het theaterzaaltje op dat bosrijke domein. Een select publiek kan erbij zijn.

Gunter Jacobs

Het bosrijke domein de Hoge Rielen in Lichtaart vormt van woensdag 6 tot zondag 10 februari opnieuw het bijzondere decor voor WinterWarm. Tijdens de derde editie presenteert cultuurhuis de Warande uit Turnhout weer een mix van circus- en theatervoorstellingen, concerten en beeldende kunst. Vorig jaar lokten die - in combinatie met de feeërieke sfeer, het voor de gelegenheid sprookjesachtig uitgelichte bos en de winterbar - meer dan vijfduizend bezoekers.

Dit jaar kunnen ook thuisblijvers proeven van de magie van ­WinterWarm. Radio 1 verzorgt op donderdag 7 februari een speciale live-uitzending van Wonderland vanuit de Hoge Rielen. Van 20 tot 23u presenteert Korneel De Clercq er wat hij zelf omschrijft als “een uitdagend muziekprogramma”.

“Heel vaak gebeurt het niet dat Wonderland vanop locatie uitzendt. Vorig jaar heeft Radio 1 zoiets in Oostende gedaan, nu bij ons”, zegt Mieke Mermans, hoofd communicatie van de Warande. “Wonderland wordt uitgezonden vanuit het theater op het domein van de Hoge Rielen, vlak bij ons festivalcafé en de ingang. In dat zaaltje speelden de voorbije jaren tijdens WinterWarm al Evil Superstars en Millionaire.”

“Nu treedt er tijdens de uitzending van Radio 1 ook elk uur een groep op. De korte concerten van Tiny Legs Tim, Tristan en The Antler King worden die avond live uitgezonden. Zowat honderd mensen kunnen erbij zijn. Inschrijven daarvoor kan wel pas vanaf 28 januari, via de website van Radio 1”, geeft Mieke ­Mermans alvast mee.

Op de overige avonden van ­WinterWarm wordt het podium van het theater vrijgemaakt voor optredens van Amenra, Wannes Cappelle & broeder Dieleman & Frans Grapperhaus en BRZZVLL. Voorts vermeldt het programma van WinterWarm onder meer voorstellingen door Circus ­Ronaldo, de première van Blauwbaard door jongerentheaterbroedplaats Kaaiman, de literaire Overlezen-show met Saskia De Coster en Bart Van Loo en Uit het donker II, een gratis wandeling met licht en beweging.

www.warande.be, www.radio1.be