Milan (13) die rolletje speelt in ‘Patser’ schittert op première: “Hij heeft het acteren in zijn bloed”

De 13-jarige Milan uit Stabroek heeft een rolletje te pakken in ‘Patser’, de bioscoopfilm van het Antwerpse regisseursduo Billal Fallah en Adil El Arbi. Maandag was hij ook aanwezig op de première in de Kinepolis van Antwerpen, de eerste die hij ooit beleefde. Atv volgde de beloftevolle acteur op de voet. “Ik heb met iedereen van de cast en de crew al vriendschappen opgebouwd”, zegt Milan voor de camera.

bap

Milan zette enkele maanden een overtuigende auditie neer voor ‘Patser’. Regisseurs Adil El Arbi en Billal Fallah beloonden de jonge knaap met een rolletje in de spektakelfilm. Het was de eerste première voor Milan.

“Alles is hier top”

De jonge acteur toont eerst zijn uitnodiging voor de première. In een stijlvol boekje zit een plastic zakje met een witte stof. Is het cocaïne? “Het is een zakje poedersuiker”, zegt Milan al lachend. “Ik heb geproefd zodat ik zeker was. Deze première is heel spannend voor mij, zeker omdat het mijn allereerste filmpremière is. Het is toch een heel grote film waar veel reclame voor is gemaakt.”

Van het rustige Stabroek trekken Milan en zijn entourage naar de Kinepolis, waar ze op een enorm spektakel onthaald worden. “Ik ben hoe langer hoe zenuwachtiger en ongemakkelijker”, aldus een op zijn tenen springende Milan. “Het is hier supertof, ik heb met iedereen al een vriendschap opgebouwd dus ik ben heel benieuwd om de crew en cast te zien, samen met alle fans. Alles is hier top.”

Fallah en El Arbi zijn vol lof over de aspirant-acteur. “Dit was misschien de meest zalige ervaring, want wij hebben hem nooit moeten bijsturen. Hij heeft zichzelf geregisseerd en heeft het acteren in zijn bloed. Hij is zeker een patser, maar ook een student. Laten we dat niet vergeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER