Vrachtwagen vat vuur op E17: rijstrook na enkele uren weer volledig vrijgegeven

© if

GENT -

Op de E17, in de richting van Gent en ter hoogte van het voetbalstadion, is vrijdagochtend de achterkant van een vrachtwagen volledig uitgebrand. Aanvankelijk waren daardoor twee rijstroken versperd: de rechterrijstrook werd pas op het middaguur weer vrijgegeven.

Laura Moens

Bij de federale politie en de brandweer liep iets na zeven uur vrijdagmorgen een melding binnen van een brandende vrachtwagen op de E17, in de richting van Gent. De achterkant van het gevaarte is volledig uitgebrand.

“Er werd rookontwikkeling opgemerkt aan de achterkant, maar toen wij ter plaatse kwamen was de brand al goed ontwikkeld”, zegt brandweerwoordvoerder Björn Bryon. “De brand is intussen geblust. We waren rond 8 uur wel nog bezig met nablussen.”

Wat de precieze oorzaak is, moet verder bekeken worden. De vrachtwagen was geladen met rollen metaal. Bij het incident vielen geen gewonden. Het verkeer werd door de brand wel sterk verstoord. De midden- en rechterrijstrook waren versperd. De middenrijstrook werd al snel weer vrijgegeven, maar het duurde tot omstreeks 12 uur voor de rechterrijstrook weer vrijgemaakt was.

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen