Vrouwen starten acht minuten na de mannen in Omloop Het Nieuwsblad

© BELGA

Wie zaterdag naar de Omloop Het Nieuwsblad gaat, krijgt in de Haaghoek en op de aansluitende Leberg het meest de renners en rensters te zien. De mannen passeren er drie keer, de vrouwen één keer.

gfr

Bij de start in Gent vertrekt het mannenpeloton exact acht minuten voor de vrouwen. Voor zowel de mannen als de vrouwen vindt het officieuze vertrek plaats aan de Emile Clauslaan. Zeven kilometer later begint de koers dan echt voor de twee pelotons aan de Hundelgemsesteenweg, ter hoogte van één de sponsors, de bank KBC.

Vrouwen en mannen rijden de eerste 52 kilometer over exact hetzelfde parcours, met dus een interval, waarin organisator Flanders Classics er dus vanuit gaat dat de vrouwen de mannen niet zullen inhalen. In Nederzwalm scheiden dan de wegen even, maar de laatste 61 kilometer van de koers, vanaf de kasseien in de Ruiterstraat in Mater, rijden vrouwen en mannen weer over identiek hetzelfde parcours tot op de streep in Meerbeke. In die finale passeren de vrouwen wel als eerste en ze komen ook ruim een uur voor de mannen aan in Meerbeke. De vrouwen rijden 122 kilometer en moeten over acht hellingen, de mannen moeten over 13 hellingen en rijden 196 kilometer.

Startshow in ’t Kuipke

Flanders Classics organiseert dit jaar een startevent in het Gentse Kuipke waar zowel de vrouwen- als mannenteams in eenzelfde show worden voorgesteld.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen