© Dirk Roefflaer

Toerisme

Romeinse soldaten gaan op pad door België om Tongerse antiekmarkt te promoten

Tongeren -

Om de antiek- en brocantemarkt van Tongeren in de schijnwerpers te zetten, gaan vier Romeinse soldaten op avontuur door het land. Ze gaan zelfs tot over de grens naar Hummeloo in Nederland.

Dirk Roefflaer

De vier soldaten beginnen uiteraard op de markt in de eigen stad. Dan reizen ze door naar Ciney, Diest, Heist op den Berg, Namen, Brugge. Ze gaan zelfs tot over de grens naar Hummeloo in Nederland. De vier soldaten zullen gekleed zijn in echte Romeinse uniformen. Ze gaan flyers uitdelen aan zowel standhouders als bezoekers op de markten. Deze bevatten niet alleen informatie over de antiek- en brocantemarkt, maar ook over de unieke charme van Tongeren als bestemming voor liefhebbers.

“Tongeren, met zijn schitterende antiekmarkt en historisch erfgoed, is het middelpunt van dit spannende avontuur. Als oudste stad van België, staat Tongeren bekend om zijn levendige antiekmarkt”, zegt burgemeester Patrick Dewael. “Met de symboliek van Romeinse soldaten willen we de historische connectie tussen antiek en de oudheid benadrukken, terwijl we de antiek- en brocantemarkt zowel lokaal als internationaal laten stralen. Ons doel is een levendige ervaring te bieden voor zowel standhouders als bezoekers”, vertelt Krijn Henrotte, schepen van Economie. De toer van de Romeinse soldaten zal plaatsvinden van april tot en met september van dit jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer