Direct naar artikelinhoud
bird

Gebroken armen en tanden: Amerikanen klagen bedrijven achter deelsteps aan

Gebroken armen en tanden: Amerikanen klagen bedrijven achter deelsteps aan
Beeld Tim Dirven

In Amerika klagen verschillende mensen Bird en Lime, de bedrijven achter elektrische deelsteps, aan. De populaire steps racen aan een hoge snelheid tussen de massa en veroorzaken zo wel eens een ongeval. Brussel, dat de steps sinds kort ook heeft, kijkt beter uit.

Negen mensen hebben een klacht ingediend tegen Bird en Lime, twee bedrijven die elektrische deelsteps aanbieden in de Amerikaanse staat California. De steps zijn er immens populair, maar zorgen ook voor redelijk wat overlast. Mensen laten de steps op de meest vreemde plekken achter. De studenten die de steps terug moeten inzamelen, maken er een sport van om zoveel mogelijks steps op elkaar te stapelen om zo min mogelijk tijd te verliezen.

En daarnaast geraken de steps ook betrokken in heel wat ongelukken. Hun maximumsnelheid mag dan wel beperkt zijn, een aanrijding aan 20 kilometer per uur komt nog altijd hard aan, zo getuige de lijst met verwondingen die een Amerikaanse advocaat opstelde. Die advocaat vertegenwoordigt enkele mensen die zo’n klacht hebben ingediend. Het gaat zowel om gebruikers van de deelsteps als voorbijgangers die betrokken raakten in de ongevallen.

Brussel

Het Amerikaanse bedrijf Bird streek onlangs ook in Brussel neer, als tweede stad in Europa. Ook toen al klonk de waarschuwing uit de VS dat we best moesten oppassen voor mogelijke overlast. 

Lees ook: “Veel succes met de overlast, Europa.” De elektrische deelsteps landen in Brussel. (+)