Werknemers die een zit-stabureau kregen, zeiden minder moe te zijn, zich meer betrokken te voelen bij hun werk en een verbeterde kwaliteit van leven te ervaren.
Volledig scherm
Werknemers die een zit-stabureau kregen, zeiden minder moe te zijn, zich meer betrokken te voelen bij hun werk en een verbeterde kwaliteit van leven te ervaren. © Shutterstock

Mensen die staand werken zijn minder moe en meer betrokken

Staand werken is goed voor je. Dat blijkt althans uit een Britse studie. Proefpersonen die een jaar met een zit-stabureau werkten, zeiden minder moe te zijn en zich meer betrokken te voelen bij hun werk.

23 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Ik wil een loopband aan mijn bureau!
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Dit klopt,want ondanks mijn beroep dat altijd staande gebeurd,zijn mijn looptrainingen beter dan dat ik op school na een dag zitten moeilijker vooruitkwam als ik eens moest rennen voor een bus te halen,zelfs zonder rugzak.
  • werner beckers

    6 jaar geleden
    Een dagje meelopen met mij en je veranderd van gedacht
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Ik hoor niets over knie-patiënten bvb met artrose in de knie... Staand werk maakt inderdaad kan op spataders en andere vaatproblemen in de benen. Ga maar eens langs bij de operatieverpleegkundigen bvb... Echt gezond is een mengeling van zitten en staan en bewegen. En mijnheer, mevrouw... hoe ver woont u van de werkplek? 10 km... zou u dan niet overwegen om te fietsen?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Maar vier uur werken en dan vier uur sporten is nog veel gezonder. Helemaal niet werken en enkel sportieve hobby's beoefenen is het gezondst. Zo werd de oudste vrouw ter wereld oud, met sigaretten en een dieet dat vooral bestond uit chocolade en porto.