De hand-voet-mondziekte treft vooral kinderen. Ze veroorzaakt pijnlijke, rode blaasjes op armen en benen, en kan tot misselijkheid en koorts leiden.
Volledig scherm
De hand-voet-mondziekte treft vooral kinderen. Ze veroorzaakt pijnlijke, rode blaasjes op armen en benen, en kan tot misselijkheid en koorts leiden. © RV

"Heel onze vakantie om zeep": besmettelijke ziekte treft tientallen hotelgasten in Mallorca

ReizenMaar liefst 48 gasten van een hotel in Mallorca raakten de voorbije weken besmet met de besmettelijke hand-voet-mondziekte. "Het verpestte heel onze vakantie", zeggen slachtoffers. "Het hotel en de touroperator deden er alles aan om de besmettelijke uitbraak stil te houden."

32 reacties

  • Jan Roesems

    5 jaar geleden
    Hotels zijn grote fabrieken waar hygiene meer en meer een probleem is. De omstandigheden "warmte" en "vochtigheid" zijn broeihaarden voor ziektekiemen. Alles moet goedkoop zijn en een aantal prioriteiten , zoals hygiene en onderhoud, zijn van ondergeschikt belang.
  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    Hahaha, een waarschuwingsbrief die "preventief" wordt opgesteld voor een ziekte die hier bijna niet voorkomt? Dan kan je overal ter wereld in elk hotel een paar honderd waarschuwingsbrieven uithangen. Belachelijke uitvlucht en een belediging van de intelligentie van hun klanten. Tegenwoordig durft men inderdaad alles om toch maar geld te verdienen. Degoutant.
  • vanzeir guy

    5 jaar geleden
    Mijn vakantie gaat nooit om zeep, wij gaan gewoon niet.
  • Frank De Witte

    5 jaar geleden
    Tja, aan het buffet allemaal lekker met dezelfde lepeltjes scheppen, lekker bacterietjes en virusjes uitwisselen. Heeft volgens mij weinig met het hotel te maken, eerder met besmetting van persoon op persoon.
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Dacht dat je 7 dagen voor de symptonen uitbreken al besmet bent met het virus Dus als ze dit na 2 dagen kregen waren ze al van thuis uit besmet. Trouwens ik denk niet dat wat je ziet mond en klauwzeer is want dan zouden ze blaasjes hebben in de mond op hun voetzolen en in hun handpalmen en dit is duidelijk niet zo. Hier is Belgie is dit virus ook onderweg en dit vooral in de opvang.