Vlaamse steden en gemeenten strijden opnieuw in de 10.000-stappenclash

Themabeeld.© ANP / Richard Brocken

Komende maand nemen 173 Vlaamse steden en gemeenten het opnieuw tegen elkaar op in de 10.000-stappenclash. Wie na een maand de meeste stappen heeft verzameld met haar inwoners, wint de titel ‘Actiefste Stad of Gemeente van Vlaanderen’. Dat melden de initiatiefnemers, het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen en de Vlaamse Logo’s (LOkaal GezondheidsOverleg).

Bron: BELGA

Bijna zeven op de tien volwassenen geven aan dat tijdsgebrek de grootste belemmering is om meer te bewegen. Een eenvoudige manier om meer te bewegen, is echter om meer stappen te zetten. Tienduizend stappen per dag is ideaal voor het gunstigste effect op je gezondheid, maar ook kleine vorderingen maken een groot verschil. 

Net daarom wordt de 10.000-stappenclash georganiseerd. Bedoeling is om samen met de deelnemende steden en gemeenten de Vlaming te motiveren meer te bewegen. Van 1 tot en met 31 mei nemen de inwoners van de verschillende steden en gemeenten het stappend tegen elkaar op.

Er zijn vier categorieën: steden tot 10.000 inwoners, tot 20.000, tot 50.000 en meer dan 50.000 inwoners. Voor de winnaars is er niet alleen de titel ‘Actiefste stad of gemeente van Vlaanderen’, maar ook een trofee. De winnaars worden bekendgemaakt in de week van 3 juni.

Wie wil deelnemen, kan zich registreren op de website www.10000stappen.be of door de 10.000-stappen app te downloaden. Eens je geregistreerd bent, kan je lid worden van de groep die bij jouw stad of gemeente hoort. Vervolgens kan je je dagelijkse stappen ingeven op je profiel, waarna ze bij het totaal van jouw stad op gemeente worden gevoegd. Je kan er bovendien live de tussenstand volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen