Op de foto vlnr: de dochter van Ludo, scheidsrechter Henri Cuypers, Ludo Vandenberk, gemeenteraadslid Walter Cremers, bestuurslid Monique Konings en gemeenteraadslid Ronny Geysen.© Kris Verduyckt

Een pluim voor Ludo Vandenberk die als vrijwilliger Lommel United WS ondersteunt

Lommel -

Heel wat Lommelse verenigingen teren op de inzet van hun vrijwilligers. Vaak zijn ze zelfs de drijvende kracht achter de club. Zo hebben ze er ook eentje bij Lommel United WS, de Lommelse vrouwenvoetbalploeg: Ludo Vandenberk. Hij werd in de bloemetjes gezet met een ‘Pluim van de gemeente’.

Kris Verduyckt

Ondanks zijn inzet was Ludo erg verrast door de pluim. Hij kreeg meteen de meest logische vraag: waarom vrouwenvoetbal? “Zo’n dertig jaar geleden schreef ik mijn dochter in voor het damesvoetbal”, legt Ludo uit. “Haar passie werd ook de mijne. De club heette toen nog de Dorperheide Girls. Pas later maakten we de overstap naar de werking van Lommel SK. Vandaag zijn we actief onder hun vlag op onze site in Kerkhoven.”

Het vrouwenvoetbal zit in de lift. “Het is dankzij de inzet van pioniers als Ludo, die altijd zijn blijven geloven in de ploeg, dat Lommel een goed draaiende voetbalploeg heeft voor meisjes en vrouwen”, klinkt het.

Daarom reikten gemeenteraadsleden Ronny Geysen en Walter Cremers hem de pluim uit. Een maandelijkse traditie waarmee Samen Vooruit mensen in de bloemen willen zetten die net dat tikkeltje extra doen voor onze gemeenschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer