Ook dit jaar kunnen voetbalfans tijdens het EK voetbal terecht op het Dusartplein in Hasselt.© Boumediene Belbachir

Hasselts Dusartplein verandert deze zomer in groot EK-dorp: “We zenden alle wedstrijden uit”

Hasselt -

Tijdens het Europees kampioenschap voetbal kunnen supporters ook dit keer weer terecht in Hasselt. Het Kolonel Dusartplein verandert in een EK-dorp met een groot scherm en live muziek.

sh, dj

In juni staat het Europees kampioenschap voetbal weer voor de deur. Ook in Hasselt zullen voetbalfans de matchen kunnen voglen. 3vents organiseert de vierde editie van BYD Festival Da Copa op het Kolonel Dusartplein. Dat plein wordt omgetoverd tot een echt EK-dorp. Via een groot scherm kunnen 8.000 supporters elke minuut van de wedstrijd volgen. Tijdens de wedstrijd van België worden ook gadgets uitgedeeld.

“Het EK-dorp gaat niet alleen de wedstrijden van de Rode Duivels tonen, maar ook alle andere wedstrijden van het toernooi”, zegt Birger Vanheusden van 3vents. “Voor die andere EK-wedstrijden is er het BYD Copa Café. Daar wordt de VIP-ruimte opengesteld voor iedereen die naar de wedstrijden wil komen kijken. Die ruimte is ook overdekt.”

Niet overdekt

De wedstrijden van de Rode Duivels worden uitgezonden op het groot scherm op het plein, maar dat zal niet overdekt zijn. “We hopen op goed weer”, lacht Vanheusden. “Iedereen is welkom, ook als je geen fervente voetbalfan bent. We hebben ruimte voor 8.000 supporters. Maar let wel op, want vol is vol.”

De toegang tot het EK-dorp is gratis en er wordt ook randanimatie voorzien. “We werken bijvoorbeeld samen met de Versuz”, aldus Vanheusden. “Zij zullen instaan voor de muziek, brengen dansers mee en zorgen voor confetti. De club weet hoe ze een show moeten opvoeren.” Naast het voetbal zal er ook ruimte zijn voor comedy. Op de EK-rustdag op woensdag 3 juli speelt Alex Agnew er de laatste show van zijn theatertour Wake Me Up When It’s Over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer