woensdag 19 september 2018 - Europa League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Behrang Safari. Sven Dillen

Twee oude bekenden morgen in basis bij Malmö FF

Behrang Safari (ex-Anderlecht)

“Zwaarste match van het jaar”

Vijf spelers van Malmö hebben ervaring in de Jupiler Pro League. Lasse Nielsen werd nog kampioen met AA Gent. De geblesseerde aanvallers Carlos Strandberg (ex-Club Brugge en Westerlo) en Guilhermo Mollins (ex-Anderlecht) ontbreken. Samen met Mollins arriveerde zeven jaar geleden linksachter Behrang Safari bij Anderlecht. In twee seizoenen speelde hij er 44 wedstrijden.

“Ik werd twee keer op rij kampioen met Anderlecht en speelde zowel Champions League als Europa League”, herinnert Safari zich. “En toch was het geen onverdeeld succes, daarvoor zat er te weinig regelmaat in mijn prestaties. Mede door enkele vervelende blessures, zoals een sleutelbeenbreuk. Het blijft een onvergetelijke periode in mijn carrière, we leefden voor het eerst in een grootstad met twee kleine kinderen. Ik verzeker je, het was niet altijd even makkelijk in Ukkel. Nu ken ik niemand meer in Anderlecht, zelfs het bestuur is helemaal nieuw. Is Andy Najar de enige overgebleven speler? Loopt die kleine Hondurees daar nog steeds rond? Goeie voetballer.”

“Wij zijn al 17 wedstrijden ongeslagen maar staan voor een moeilijke avond in Genk. De Zweedse competitie moet qua niveau niet zoveel onderdoen voor de Belgische maar het verschil situeert zich bij de vijf topclubs in België. En daar reken ik Genk zeker bij. Maar wij zullen onze huid duur verkopen. Als coach Uwe Rösler één ding heeft veranderd in Malmö, is het de mentaliteit. Wij strijden tot de laatste minuut.”

Anders Christiansen. Sven Dillen

Anders Christiansen (ex-AA Gent)

“Meer structuur dan Bröndby”

Zijn uitstap naar AA Gent werd een flop, die hij nog steeds niet helemaal verteerd heeft. Anders Christiansen (28) keerde na zes loodzware maanden in de Ghelamco Arena terug naar Malmö FF, waar hij weer de sterkhouder van de kampioenploeg werd.

Welgeteld vier keer kwam de Deense international in actie voor AA Gent, in de helft ervan heette de tegenstrever… KRC Genk. Christiansen pakte vier op zes, na een uitzege in de competitie en de schrale 0-0 in play-off 1.

“Het heeft geen zin om beide ploegen te vergelijken”, vertelt Christiansen aan de rand van het oefenveld. “Malmö heeft twintig landstitels, hoeveel heeft Genk er? Maar het is wel een goeie ploeg, natuurlijk. Genk wil altijd de bal, omdat het die moet hebben voor zijn passing game en erg veel offensieve kwaliteiten bezit. Ik zie meerdere gevaarlijke spelers, maar Pozuelo steekt er toch wel bovenuit. Genk wordt ook door onze supporters hoog ingeschat, omdat ze indruk gemaakt hebben tegen Bröndby. De Zweden volgen de resultaten van de andere Scandinavische clubs op de voet en hadden nooit verwacht dat Genk zo zwaar zou uithalen. Maar je kan Bröndby onmogelijk met ons vergelijken, we hebben een totaal verschillende stijl. Zij zetten overal druk, waardoor er vaak chaos ontstaat. Terwijl wij veel meer structuur hebben.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws