© EWT / Gregory Van Gansen

Basketbal Basketbabbels

BASKETBABBELS. Sint-Niklase Condors wint topper, Houtem grijpt laatste strohalm en Okapi Aalst B lijkt op weg naar behoud

Sint-Niklaas/Temse/Melsele/Sint-Lievens-Houtem/Aalst -

Alweer een spannende week in basketballand achter de rug. Sint-Niklase Condors vloerde leider Panters Baasrode in een topduel. Houtem deed dan weer een goede zaak tegen Aarschot en mag weer dromen van het behoud. Okapi Aalst B won ook, voor de vijfde keer op rij, en lijkt nu echt op weg naar een verlengd verblijf in eerste provinciale. Basics Melsele B en Scheldejeugd Temse zitten op koers voor een eindrondeticket.

Wim Redant

Steve Dermaut (Sint-Niklase Condors): “Onze hete adem in de nek van Erpe-Mere”

Steve Dermaut won met Sint-Niklase Condors de derbytopper van Panters Baasrode. “We blazen nu met onze hete adem in de nek van Black Boys Erpe-Mere, dat één zege meer telt. We liepen tegen Baasrode twaalf punten uit, maar in het laatste kwart liep de afwerking vierkant, waardoor we wel een negatief saldo hebben ten opzichte van de leider. Op Erpe-Mere verloren we met slechts twee punten verschil. Thuis moeten we met een groter verschil winnen. Het zou zomaar kunnen dat we met drie ploegen ex aequo eindigen. Dan wordt het rekenen, want dan wordt het saldo van alle onderlinge toppers bepalend. Het blijft dus reuze spannend.”

Steve Dermaut.© Erik Westerlinck

Peter Vanheule (Houtem Redwolves): “Stunten tegen Black Boys”

Peter Vanheule boekte met Houtem Redwolves een broodnodige zege tegen Aarschot. “We grepen de laatste strohalm, maar moeten nu ook stunten tegen Black Boys Erpe-Mere. Dan wacht op de slotdag een beslissende match in de kelderverdieping in Tongeren. We moeten er blijven in geloven en elke kans grijpen, al moeten we verder zonder de geblesseerden Simon Van De Velde en Luka Boulpaep. We zagen dit matige seizoen niet aankomen, want met deze groep wonnen we vorig jaar nog de Beker van Oost.”

Frederik Gillis (Okapi Aalst B): “Vijfde zege op rij”

Frederik Gillis won met Okapi Aalst B de derby bij het al veroordeelde Lede. “We boekten een vijfde zege op rij. We hadden het toch niet echt onder de markt met de rode lantaarn. Onze schoten gingen niet vlot binnen, tot Jorn De Boeck de ban brak met een driepunter op een sleutelmoment. We hebben nog één zege nodig om op beide oren te mogen slapen, maar dat wordt niet evident met nog een zware kalender tegen de nummers twee, drie en vier. Lastig dus, maar we klopten eerder ook al leider Oudenaarde.”

© Gregory Van Gansen

Jordy Van Haver (Basics Melsele B): “Vol voor tweede plaats”

Jordy Van Haver hield met Basics Melsele B buur Sint-Niklase Condors onder de knoet. “We zijn al zeker van een ticket voor de play-offs, maar gaan nu ook vol voor de tweede plaats zodat we thuisvoordeel hebben in de halve finale van de play-offs. We moeten dus hard blijven doorwerken. De promotie is leuk, maar is geen must. We treffen nog de rode lantaarn, maar op de slotdag van de competitie trekken we naar Okapi Aalst B. Dat wordt een zware strijd tegen een jonge ploeg met een sterke afwerking.”

Mathias Vermeulen (Scheldejeugd Temse): “Ik geef de fakkel door”

Mathias Vermeulen nam met Scheldejeugd Temse de maat van Olympia Denderleeuw. “De doelstelling was de play-offs bereiken en we zitten nog steeds op schema. Onze defensie deed het prima, maar de afwerking liet het wat afweten. In het vierde kwart maakten we toch het verschil. De mosselen zijn nog niet aan wal, want we hebben nog een lastige kalender. Zo is Okapi Aalst B een ploeg met veel scorend vermogen. Ik geef de fakkel bij Temse volgend seizoen door aan Michiel Van Haver. Zelf ga ik na twee jaar Temse voor een nieuwe uitdaging als T2 bij Basics Melsele.”

© EWT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER