Maarten Vandermeiren loodste Rupelmonde met een hattrick naar de veertiende plaats.© Geert De Rycke

Voetbal 3de Provinciale E: KOFC Rupelmonde

FC Rupelmonde en Maarten Vandermeiren springen op het juiste moment weg van de laatste plaats: “FC Hoogeinde wordt een zware klus”

Rupelmonde -

Al schier een heel seizoen torst FC Rupelmonde de rode lantaarn. Na de voorlaatste speeldag en de thuiszege tegen KFC Baasrode houdt Rupelmonde evenwel plots twee ploegen achter zich met SKL Doorslaar B en datzelfde Baasrode. Zondag moeten de Kruibekenaars op FC Hoogeinde de veertiende plaats vasthouden om de degradatie te ontlopen.

Wim Redant

Maarten Vandermeiren loodste Rupelmonde met een hattrick naar de veertiende plaats. “Ik scoorde drie keer in een halfuur, maar we incasseerden ook drie goals zodat we in de tweede helft nog vol aan de bak moesten. De ingevallen jeugdspeler Mohamed Salem trok ons vervolgens met twee goals over de streep. De veilige dertiende plaats ligt buiten bereik. De laatste twee plaatsen staan gelijk aan de directe degradatie en die moeten we dus absoluut vermijden. De veertiende plaats biedt de mogelijkheid om via de eindronde aan de degradatie te ontsnappen. Indien we die veertiende plaats afdwingen, realiseren we ons eerste doel. We hebben ons lot nog in eigen handen, maar een verplaatsing naar Hoogeinde is een zware klus. Indien we niet winnen, hangen we af van de resultaten van de concurrentie. Tegen Baasrode wonnen we verdiend. Je zag dat Rupelmonde in een goede flow zit terwijl Baasrode in een neerwaartse spiraal lijkt terecht te komen.”

Maarten Vandermeiren is een centrale middenvelder, die door coach Paul Geertsen de voorbije weken in de vuurlinie werd gedropt. “We kampen met een scorend probleem. Onze coach posteerde me eens voorin en samen ontdekten we dat ik ook wel een neus voor goals heb. Ik brei er graag nog wat extra goals aan op de slotdag in Hoogeinde en in de verhoopte eindronde met als hoger doel het behoud in derde provinciale.”

Versterking nodig

De 35-jarige speler uit Sint-Niklaas is intussen al aan zijn twaalfde seizoen bezig bij FC Rupelmonde. “Ik ben een geboren, Rupelmondenaar die hier de jeugdrangen doorliep. Ik maakte wel een ommetje bij Eendracht Bazel, maar keerde nadien terug naar Rupelmonde. Dit seizoen was het probleem toch wel het feit dat we te makkelijk goals slikken. Ook op Baasrode gaven we opnieuw goals weg met een strikje rond. Naar volgend seizoen toe hebben we echt wel versterking nodig om niet opnieuw een heel seizoen lang in de gevarenzone te dobberen. Ik vrees eerlijk gezegd wel voor hetzelfde scenario, al moeten we eerst uiteraard wel nog dit seizoen het hachje redden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER