Boer Martijn hakt knoop door in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik maak het mezelf wel moeilijker”

Bree -

Of hij verliefd zou kunnen worden, wilde Dina Tersago weten van boer Martijn. “Ik denk het wel”, antwoordde de Limburger in Boer zkt vrouw. Maar met drie vrouwen op zijn boerderij was het toch iets te heavy, en dus stuurde hij er eentje huiswaarts. “Ik wist het”, snikte die.

Nele Coune

In Boer zkt vrouw moeten er stilaan knopen doorgehakt worden. Ook in Bree was het zondag tijd voor een keuzemoment. Daar had boer Martijn nog steeds drie logees: de Nederlandse boerendochter Lisanne (28), de goedlachse Chrissy (35) en de eerder verlegen Lynnsie (32). “Het was vanaf het begin duidelijk dat ik met uiterste types zit: van heel stil tot heel verlegen. Hier op de boerderij gaat het dikwijls alle kanten uit. Het zijn drie uiterlijken waarop ik kan vallen, drie karakters waarop ik kan vallen, maar het zijn ook drie totaal verschillende levens die ik dan zou kunnen hebben”, vatte Martijn het samen bij Dina Tersago.

Lisanne, Lynnsie en Chrissy.© vtm

Hij gaf ook toe dat het best heavy was. “Het vraagt wel wat van mij.” De afgelopen weken werd duidelijk dat de drie dames het lastig vonden met twee “concurrentes” erbij. Een bezoekje aan een interieurzaak - op zoek naar enkele leuke spulletjes voor Martijn zijn woning - zorgde voor heel wat spanningen. De meningen over welke vaas of welk theelichthoudertje het beste zou passen, waren verdeeld. En dat leidde tot enkele bizarre discussies.

LEES OOK. Boer ziet vrouwen vertrekken: Chloë en Silke pakken zelf koffers bij aardappelboer Thomas

“Zou je verliefd kunnen worden?”, vroeg Dina nog alvorens Martijn zijn keuze ging meedelen aan de meisjes. “Ik denk het wel. Ik denk dat er wel iemand tussenzit waarmee ik een leven zou kunnen delen”, klonk het hoopvol.

© vtm

Bij Lisanne, Chrissy en Lynnsie was er ondertussen veel onzekerheid over het keuzemoment. “Ik hoop echt dat ik mag blijven, zodat ik nog met hem op date kan gaan en meer van mezelf kan laten zien”, zei Lynnsie. Na haar date van 24 uur met de melkboer voelde ze zich duidelijk meer op haar gemak, en werd ze ook wat losser. “Als ik in zijn plaats was, zou ik mezelf nog wel houden. Maar ik heb geen idee. Ik kan het niet inschatten”, aldus Chrissy. Lisanne: “Ik maak me op dit moment niet direct zorgen. Ik denk wel dat hij de juiste keuze gaat maken. Ik denk dat hij goed over zijn gevoel heeft nagedacht.”

© vtm

En dan was het tijd voor Martijn om iemand naar huis te sturen. “Ik vond het tot nu toe heel gezellig met iedereen, maar ik heb een knoop moeten doorhakken. Ik heb besloten dat ik Lynnsie naar huis ga laten gaan”, zei hij. De boer vond de jonge arbeidster “superlief, knap, alles erop en eraan”, maar zag geen toekomst met haar op de boerderij. “Er zit volgens mij niet genoeg schwung in om hier een leven uit te bouwen.”

Lynnsie werd naar huis gestuurd.© vtm

De verlegen Lynnsie kreeg niet veel meer gezegd dan “ik wist het” en vroeg om even alleen te zijn met haar verdriet. Chrissy en Lisanne waren erg blij dat ze nog wat langer bij Martijn mogen blijven, maar wilden hun blijdschap niet te duidelijk tonen uit respect voor Lynnsie. “Dit doet pijn, want je kwetst iemand. Ik had deze reactie wel verwacht, maar het blijft heftig”, reageerde Martijn op de tranen van Lynnsie. Die kreeg nog een knuffel van de Breeënaar en ging huiswaarts. “Ik maak het mij wel moeilijk met de twee overblijvers, want hun karakters liggen dichter bij elkaar”, blikte Martijn al vooruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER