Direct naar artikelinhoud
Trump

Trump dreigt dat hij oud-vicepresident Biden in elkaar kan slaan: "Hij zou huilend ten onder gaan"

President Trump in het Witte Huis.Beeld AP

In een tweet heeft de Amerikaanse president Donald Trump een dreigement geuit aan het adres van oud-vicepresident Joe Biden. Die had eerder hard uitgehaald naar Trump vanwege de manier waarop hij vrouwen behandelt. 

Trump (71) was in zijn wiek geschoten nadat Biden (75), vicepresident onder Obama, tijdens een bijeenkomst in Miami de miljardair fel aanviel. "Een kerel die onze leider werd, zei dat hij vrouwen overal kon aanraken en wanneer hij dat wilde", aldus Biden, doelend op de omstreden ‘grab them by the pussy’-opmerking van Trump in het programma Access Hollywood. "Als wij op school waren, zou ik hem achter de gymzaal flink in elkaar hebben geslagen." Waarop Trump tweette: "Hij is zwak, hij zou huilend ten onder gaan."

Twitter bericht wordt geladen...

"Dikste klootzak"

De voormalige vicepresident sprak op een bijeenkomst tegen seksueel geweld van de Universiteit van Miami. Mannen die geen respect voor vrouwen hebben, aldus Biden, zijn doorgaans de "dikste en lelijkste klootzakken in een ruimte". Het was niet de eerste keer dat de Democraat zei dat hij Trump graag in elkaar wilde slaan. Tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen in 2016 liet Biden zich ook ontvallen dat hij Trump een lesje wilde leren, zoals jongens dat plegen te doen op het schoolplein.

De poppen gingen aan het dansen toen Trump deze ochtend hoorde van de dreigende, weinig diplomatieke taal van Biden. In zijn eerste tweet van de dag waarschuwde hij de Democraat hem niet meer te bedreigen. "Gekke Joe Biden probeert zich voor te doen als een stoere kerel", schreef de president. "Maar hij is zwak, zowel geestelijk als lichamelijk. En toch bedreigt hij mij, voor de tweede keer, met fysiek geweld. Hij kent mij niet. Maar hij zou snel en hard vallen. Hij zou huilend ten onder gaan. Bedreig mensen niet, Joe!"

Trump liet zich de afgelopen jaren weinig vleiend uit over de Democraat, met name als een mogelijke presidentskandidatuur van Biden ter sprake kwam. Biden besloot zich in 2015 niet in de Democratische race te gooien, tot grote vreugde van Hillary Clinton. En dat terwijl hij in diverse opiniepeilingen een grotere kans maakte dan Clinton in een strijd met Trump om het presidentschap. 

Dood oudste zoon

De ‘gewone’ Biden had met name meer aantrekkingskracht onder de Democratische arbeiders in industriestaten als Michigan en Pennsylvania. Een deel van deze groep kiezers liep toen over naar Trump. Mede vanwege de dood van zijn oudste zoon Beau besloot Biden niet de strijd met Clinton aan te gaan om de Democratische nominatie.

Biden heeft de mogelijkheid opengehouden dat hij zich in 2020 kandidaat stelt voor de Democratische presidentskandidatuur.  Trump zei onlangs dat hij de Democraat een "schop onder zijn kont" zou geven als hij de strijd met Biden moest aanbinden. Ook noemde hij de voormalige vicepresident "Slaperige Joe".