Verwondde Lukaku assistent van City met flesje?

De stadsderby tussen Manchester United en City (1-2) verliep op het veld al bij al rustig, maar na het laatste fluitsignaal werd er wel een robbertje gevochten, zo melden verschillende Engelse kranten maandag. Verliezend United-coach José Mourinho kreeg een vol melkkarton over zich aan de kleedkamer van City en Romelu Lukaku zou een flesje hebben gegooid naar een assistent van de rivalen. De Engelse voetbalbond is alvast een onderzoek gestart.

jtp

Het opvallende verhaal domineert de Engelse maandagkranten. Na het laatste fluitsignaal in Old Trafford vond Manchester United-coach José Mourinho dat de spelers van Manchester City weinig respect toonden door onder meer te luide muziek af te spelen in de kleedkamers. ‘The Special One’ ging klagen bij de Braziliaanse City-keeper Ederson, maar daarop ontaardde de situatie.

De entourage van Manchester City zou flesjes water en melk naar Mourinho gegooid hebben, een van de flessen melk spatte uiteen tegen de muur waardoor de Portugees druipnat werd. Volgens ooggetuigen was ook Romelu Lukaku betrokken in het incident dat daarna uitbrak in de gang. Hij zou met een flesje hebben gegooid en daarbij City-assistent Mikel Arteta hebben geraakt, die daarbij een bloedende wenkbrauw opliep. Andere bronnen stellen dan weer dat Lukaku op een kinesist mikte en dat Arteta tot gewond raakte na een flesje van een andere aanvaller.

De pizza van Fàbregas

Politie en stewards moesten tussenbeide komen om spelers en staf van beide clubs (zo’n twintig personen) gescheiden te houden in de gang voor de kleedkamer van de Citizens. De Engelse voetbalbond liet weten een onderzoek te zijn gestart naar het incident.

© twitter

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het voorval doet denken aan ‘Pizza Gate’ uit 2004. Toen gooide gewezen Arsenal-speler Cesc Fàbregas in de kleedkamers van Old Trafford met een stuk pizza naar Sir Alex Ferguson nadat Arsenal verloren had van Man U. ‘Ik hoorde plotseling veel lawaai en ik verliet de kleedkamer met mijn stuk pizza. Ik zag Sol Campbell, Rio Ferdinand, Martin Keown en Patrick Vieira allemaal vechten met elkaar. Ik wou zelf ook iets doen, maar ik wist niet goed wat en toen heb ik met mijn stuk pizza gegooid’, gaf de Spanjaard dertien jaar later toe.

© Photo News