Direct naar artikelinhoud

Passagiers moeten nog nachtje op Brussels Airport doorbrengen

Op Brussels Airport zijn gisteren zowat 300 vluchten geannuleerd. Het ging om de helft van de geplande vluchten.Beeld vincent duterne / photonews

Op de luchthaven Brussels Airport normaliseert de situatie stilaan, maar toch zullen er nog passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd of vertraging opliep de nacht op de luchthaven moeten doorbrengen. Woordvoerster Florence Muls verduidelijkt dat er 600 slaapplaatsen beschikbaar worden gehouden. "Maar we weten niet hoeveel mensen er effectief in de terminal zullen blijven", preciseert ze.

Vanmiddag waren er in Zaventem meer dan 250 vluchten vertraagd en 60 geannuleerd, nog een gevolg van het feit dat gisteren als gevolg van het winterweer zowat de helft van de vluchten werd afgelast.

"Heel wat toestellen moeten nu nog ijsvrij worden gemaakt, wat vertragingen veroorzaakt. Maar stilaan keren we terug naar een meer normale situatie," bevestigt de woordvoerster. Aan de passagiers wordt geduld gevraagd.

Sommigen van hen zullen vandaag nog de nacht moeten doorbrengen op de luchthaven. Brussels Airport voorziet in 600 slaapplaatsen en een warme maaltijd voor de gestrande reizigers. De woordvoerster kan nog niet inschatten hoeveel mensen daar gebruik van zullen maken. "Velen zien hun vlucht herschikt. We hopen op niet te veel mensen."

De luchthaven raadt passagiers aan de gegevens over hun vlucht te checken op de website van Brussels Airport en/of de luchtvaartmaatschappij te contacteren alvorens naar Zaventem te trekken. In het geval van een annulering worden reizigers verzocht zich niet naar de luchthaven te begeven en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. 

Ook luchtvaartmaatschappijen zelf zoeken oplossingen voor hun klanten. De veldbedden in de luchthaven zijn bestemd voor mensen die geen andere optie hebben. Brussels Airport raadt de reizigers alvast aan om zich op voorhand te informeren over het statuut van hun vlucht en niet naar de luchthaven te komen als die vlucht geannuleerd is, maar contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Twitter bericht wordt geladen...

Zo'n duizend mensen zitten deze nacht vast op de luchthaven.Beeld vincent duterne / photonews