Direct naar artikelinhoud
#metoo

Groen wil conferentie over vrouwenrechten

'De ongelijk-heid tussen man en vrouw is groot', vindt Evita Willaert (Groen).Beeld BELGA

Na de affaire Weinstein en de #metoo-onthullingen, moet de regering ervoor zorgen dat alle vrouwenrechten in ons land gerespecteerd worden. Dat stelt Groen-Kamerlid Evita Willaert. 

De partij vraagt daarom dat er een conferentie over vrouwenrechten komt. Vanuit de politiek is het opvallend stil gebleven, vindt Willaert. "Nochtans is de ongelijkheid tussen man en vrouw in ons land nog steeds groot. Denk maar aan participatie op de arbeidsmarkt, het glazen plafond, de loonkloof, sociale ongelijkheid, gedwongen huwelijken..." 

Ze verwijst naar studies waaruit blijkt dat 3 op 4 werkende vrouwen in ons land al geconfronteerd zijn met één of andere vorm van discriminatie, vooroordeel, of ongelijke behandeling ten gevolge van hun zwangerschap of moederschap. 

Groen en Ecolo willen daarom dat de federale regering aan het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen en vrouwenrechtenbewegingen de organisatie toevertrouwt van een 'Conferentie voor vrouwenrechten'. Die moet dan een rapport opstellen over hoe het met de vrouwenrechten in ons land gesteld is. Bedoeling is dat er dan tegen september volgend jaar een lijst met concrete aanbevelingen komt, waar de overheid nadien mee aan de slag kan.