In Knokke-Heist werden dit weekend al drie badzones bewaakt.© If

Daar zijn de eerste strandredders, ondanks watertemperatuur van 12 graden: “Mensen duiken steeds liever in koud water”

Knokke-Heist -

De eerste strandredders staan dit weekend paraat. Knokke-Heist bijt de spits af met drie bemande badzones, ondanks een watertemperatuur van amper 10 à 12 graden. “Maar we zijn steeds meer mensen die zich toch aan een frisse, gezonde duik wagen”, aldus hoofdredder Dries Hautekiet.

Junior Verbeeke

Daar is de zon, daar zijn de redders. In Knokke-Heist mag je vanaf dit weekend in drie badzones al een frisse duik in de zee nemen. Er staan redders in Heist, aan het Albertstrand en Knokke centrum. “We zetten vier strandredders in per bewaakte zone. Vroeger waren dat er drie, maar we zien steeds vaker grote groepen die al vroeg in het seizoen komen zwemmen. Dan moet je voorbereid zijn”, aldus hoofdredder Dries Hautekiet. “Momenteel kennen we een rustige opstart: er waren al enkele baders. Maar de grote massa blijft nog uit.”

Kalender volgen

Dat is niet meer dan logisch: de temperatuur van het zeewater bedraagt amper 10 à 12 graden. Fris aan de vis. “Toch zijn er steeds minder mensen die zich daar aan storen”, weet Hautekiet. “Een duik in koud water is gezond: we zien dat meer mensen daarom speciaal afkomen. Ze zijn meer dan welkom. Waarom we in Knokke-Heist zo vroeg zijn? Wij volgen de kalender. Drie weken na de paasvakantie beginnen wij er elk jaar aan. We doen het niet om andere badplaatsen de loef af te steken.”

Ook voor de strandreddingsdien zijn die eerste weekends meer dan welkom. “We gebruiken ze als inloopperiode. Om nieuw materiaal op punt te stellen, bijvoorbeeld. Dat kan je niet doen tijdens het toeristisch hoogseizoen, wanneer het razend druk is. Wij zijn dus blij dat we hier opnieuw staan.” Vanaf donderdag, Hemelvaart, staan er ook strandredders in Koksijde, Blankenberge, Nieuwpoort, Oostende en De Haan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER