De werken aan de Evence Coppéelaan zijn al ver gevorderd. In de zomer moet alles klaar zijn.© Chris Nelis

Evence Coppéelaan krijgt verrassende nieuwe look

GENK -

De werken voor de herinrichting van de Evence Coppéelaan in Genk naderen hun einde. Tegen de zomer moet alles een feit zijn. De nieuwe look is op z’n minst verrassend. Met veel groen, keien en afwijkende lijnen.

Chris Nelis

In de zomer is het een jaar geleden dat de werken van start gingen voor de herinrichting van de Evence Coppéelaan. Niet zomaar een vernieuwing van wegdek en fietspaden, maar een volledige gedaantewisseling tot een veilige, groene zone. Veel aandacht gaat er naar fietsers en voetgangers. Het project is zo vernieuwend dat ook de Vlaamse overheid met geld over de brug kwam. Onder meer om te kijken wat het resultaat oplevert en na een - mogelijke - positieve evaluatie het systeem ook in andere steden en gemeenten toe te passen.

Rekening

Het prijskaartje van al die plannen: 5 miljoen euro. Daarvan betaalt de stad 1,1 miljoen euro, het agentschap Wegen en Verkeer doet daar 2 miljoen bovenop en de resterende 1,9 miljoen euro worden gedragen door het Vlaams departement Omgeving en Fluvius. Inmiddels is al heel goed te zien wat het resultaat zal worden. En dat is veelbelovend.

De Evence Coppeelaan krijgt een heel verrassend uitzicht, met veel groen en een apart lijnenspel.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer