Bart Goor.© Isosport

Westerlo en coach Bart Goor kunnen tegen STVV komaf maken aan reeks zonder zege: “De nul houden, scoren doen we sowieso”

De hoopgevende prestatie tegen AA Gent (3-2-verlies) heeft voor een boost aan vertrouwen gezorgd bij Westerlo. “Nu moeten we nog de nul houden”, zegt interim-coach Bart Goor met een kwinkslag.

Bart D’haene

Het enige wat tegen leider AA Gent ontbrak waren punten. “De spelers zelf beseffen dat ze hun visitekaartje hebben afgegeven. Ze speelden een prima wedstrijd, met alleen vermijdbare tegendoelpunten. Tegen STVV krijgen ze in het Kuipje een uitgelezen nieuwe kans op een overwinning. Op scorend gebied hebben we niet te klagen. We mogen alleen niet zo veel doelpunten tegen krijgen. (streng) Als we de nul houden, ben ik er zeker van dat we een grote kans hebben op de drie punten. Want scoren doen we sowieso”, toont Bart Goor zich zelfverzekerd.

Hij is een tevreden coach die ziet dat zijn principes worden opgepikt. “Het heeft wat tijd gevergd om bepaalde principes er in te slijpen. De spelers moesten ze onder de knie krijgen. Met beelden en veel aanwijzingen op training kon ik laten zien waar ik naartoe wilde. Ik wil dat mijn spelers voortdurend in beweging zijn.”

“Mijn spelersgroep kreeg lof voor het gevarieerde combinatiespel en de balvastheid tegen AA Gent. De criticasters die zeggen dat we toch niets meer te winnen hebben, snoerden we de mond”

Bart Goor

Coach Westerlo

“Mijn spelersgroep kreeg lof voor het gevarieerde combinatiespel en de balvastheid tegen AA Gent. We hebben de ruimtes goed benut. Hopelijk volgt nu eindelijk een resultaat en vooral een overwinning. De criticasters die zeggen dat we toch niets meer te winnen hebben, snoerden we de mond. Al vermoed ik dat STVV in hetzelfde geval verkeert.”

Misverstand

Bart Goor kwam ook nog even terug op de goals die zijn team slikte tegen AA Gent. “Het eerste doelpunt kwam er na een vrije trap. Bij doelpunt nummer twee stapten we te vroeg uit en was er een misverstand. Het heeft met een gebrek aan ervaring te maken. Een jonge groep maakt onvermijdelijk fouten. We hebben sowieso jonge verdedigers die nog agressiever en scherper moeten worden in de duels”, maakt de T1 duidelijk.

“Een jonge groep maakt onvermijdelijk fouten. We hebben sowieso jonge verdedigers die nog agressiever en scherper moeten worden in de duels”

Bart Goor

Coach Westerlo

De Australische international Jordan Bos speelde verrassend als rechtsback tegen de Buffalo’s. “Hij deed het uitstekend. Als linksvoetige kon hij gemakkelijk naar binnen komen. Hij zorgde voor veel aanvallende impulsen en was geregeld erg gevaarlijk. Ik moet sowieso achteraan een keuze maken omdat Bryan Reynolds opnieuw beschikbaar is. Ook in doel beschik ik over een luxeprobleem en kan ik kiezen tussen Nick Gillekens en Sinan Bolat.” Dogucan Haspolat pakte drie gele kaarten in de play-offs en is geschorst.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer