© Victoriano Moreno

Politie vat duo dat portefeuilles wil stelen van studenten

De Antwerpse politie heeft maandagnacht twee verdachten gevat voor het proberen stelen van portefeuilles aan de Ossenmarkt.

bap

Twee mannen van 18 en 28 jaar probeerden in een studentencafé de portefeuilles van twee personen te stelen. Tijdens een tweede poging werden ze betrapt door de studenten, maar beweerden ze niets te willen stelen. Nadien liep het duo het café uit en reden ze weg in een auto.

De portier zette al lopend de achtervolging in. Toen de dieven de man opmerkten bood één van hen de gestolen portefeuille aan. Toen de politie ter plaatse kwam, beweerde de verdachte de portefeuille op straat gevonden te hebben. Iets verderop merkte de patrouille een foutief geparkeerde auto op met de tweede verdachte in. De oudste dief beschuldigde vervolgens zijn jongere kompaan van de diefstal.

Toen de twee verdachten werden gearresteerd nam de jongste dief de benen. De politie vond hem na een achtervolging terug in het portaal van een woning waar hij aan het urineren was. Beide verdachten werden overgebracht naar het bureel, de wagen werd getakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER