Deelnemers aan de Slakkengang kunnen 8, 14 of 20 kilometer stappen.© Leo De Nijn

Deelnemers 33ste Slakkengang wandelen door Zennevallei

Leest, Heffen, Hombeek -

Woensdag 8 mei,op de vooravond van Hemelvaartsdag, organiseert wandelclub De Slak uit Leest (Mechelen), voor de 33ste keer de ‘Slakkengang’, een wandeltocht door de Zennevallei in Leest, Heffen en Hombeek.

Deelnemers kunnen op eigen tempo door de Zennevallei en langsheen landelijke boerderijen stappen. Ze kunnen zelf kiezen voor de afstanden. Er is een uitgestippeld en prima bewegwijzerd parcours van 8, 14 en een grotere lus van 20 kilometer wandelen. 

“Wie houdt van veel natuurschoon mag deze wandeling niet laten liggen. Onze Slakkengang is een opwarmer voor onze Zennetochten op de zondag na de feestdag van 21 juli, die onze vereniging eveneens organiseert. Die heeft al vele jaren succes omdat tal van wandelaars het als een training voorzien om kort daarna deel te nemen aan de Dodentocht in Bornem”, zegt Paul Van Roy, voorzitter van De Slak.

Maar wandelclub De Slak wil woensdag vooral wandelaars aan de start krijgen die kiezen voor rust en natuur en zelf beslissen wanneer ze de gekozen kilometers willen afstappen.

Wandelaars kunnen woensdag starten tussen 8 en 15 uur. Inschrijven kan ter plaatse in zaal Sint-Cecilia, Dorpstraat 6, in Leest. Meer info: www.deslak.be (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners