© rr

VIDEO. Rotweer à volonté in Veenendaal-Veenendaal Classic: Riejanne Markus volgt Lotte Kopecky op, Marthe Truyen op podium

De Nederlandse wielrenster m Markus (Visma - Lease a Bike) heeft vrijdag de vrouweneditie gewonnen van Veenendaal-Veenendaal, een eendagskoers van UCI-categorie 1.1 in de gelijknamige Nederlandse stad. Ze is zo de opvolgster van Lotte Kopecky, de winnares van vorig jaar. Marthe Truyen werd derde.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 136 kilometer lange wedstrijd in en om Veenendaal werd in de finale opgeschrikt door een enorme stortbui, waar Riejanne Markus met een aanval handig gebruik van maakte. De Nederlandse hardrijdster reed elf kilometer voor de finish op de laatste helling solo weg en hield tot de streep haar kleine voorsprong op het peloton vast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 29-jarige Markus, eerder deze maand nog tweede in de eindstand van de Ronde van Spanje, haalde het uiteindelijk met negen seconden voorsprong. In de pelotonsprint voor de overige podiumplaatsen werd de Italiaanse Barbara Guarischi (Team SD Worx - Protime) tweede en de Kempische Marthe Truyen (Fenix - Deceuninck) derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uittredend winnares Lotte Kopecky kwam deze keer niet aan de start van Veenendaal-Veenendaal. De wereldkampioene van Team SD Worx - Protime is in volle voorbereiding op haar terugkeer in competitie, komende week in de Britse driedaagse RideLondon Classique.

Zaterdag wordt de manneneditie van Veenendaal - Veenendaal afgewerkt, waarin gezocht wordt naar een opvolger van de Nederlander Dylan Groenewegen, vorig jaar de winnaar.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer