Foto: Belga

Extreem geval van vereenzaming? Politie ontdekt lichaam van zestiger die wellicht al jaar geleden stierf in woning in Antwerpen

In een woning in Antwerpen is het lichaam aangetroffen van een zestiger, die vermoedelijk al een jaar geleden overleed. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en de politie bevestigt het nieuws aan onze redactie. De man stierf een natuurlijke dood, en dus lijkt dit te gaan om een schrijnend geval van vereenzaming.

De politie deed de trieste ontdekking vorige week in een pand aan de Amerikalei, niet ver van het Vlinderpaleis. Samen met de deurwaarder was de wijkagent naar het huis getrokken om beslag te leggen op de inboedel van de man. Hij had immers al maanden geen rekeningen meer betaald. 

Eens binnen ontdekten ze dat de brievenbus uitpuilde van de ongelezen post. In een kamer op de eerste verdieping vonden ze vervolgens het lichaam van de man terug. Onmiddellijk was duidelijk dat hij al een hele tijd geleden overleden was. Het exacte tijdstip van overlijden kan niet meer bepaald worden, maar vermoedelijk lag het lichaam er al een jaar. 

De wetsdokter kwam ter plaatse, maar kon vaststellen dat het ging om een natuurlijk overlijden. De precieze doodsoorzaak was na al die tijd niet meer te achterhalen, maar er is alleszins geen sprake van een verdacht overlijden. Het lichaam van de man werd dan ook meteen weer vrijgegeven. De begrafenis vindt vrijdag plaats, in de parochiekerk in Lint.

Hij was een teruggetrokken, gesloten man, maar wel vriendelijk, aimabel en rustig

Advocaat Dirk Dielen, die een kantoor naast de woning had

Advocaat Dirk Dielen, die zijn kantoor heeft naast de woning, was "verbijsterd" door het nieuws. "Het was een teruggetrokken, gesloten man. In vijf à zes jaar ben ik hem misschien twee of drie keer tegengekomen, telkens een minuutje aan de deur. Maar hij was vriendelijk, aimabel en rustig. Ik had hem wel al een hele tijd niet gezien. Ik had de politie daar ook over ingelicht, de wijkagent vond hem ook niet."

Vorige week kreeg Dielen dan een bericht van een voorbijganger dat er politie aan de voordeur van de man stond. "Ik ben naar daar gekomen, en de agenten vertelden dat er een lichaam aangetroffen was. Zijn auto was een paar honderd meter verder gevonden. Ik wist zelfs niet dat hij een auto had. Hij ging wel veel naar het buitenland, dat wist ik wel."

Meest gelezen