De toren van de Baselse Bank of International Settlements (BIS).
Volledig scherm
PREMIUM
De toren van de Baselse Bank of International Settlements (BIS). © JeRoen Murré

Het geheim van Basel: de waarheid achter een van ’s werelds hardnekkigste complottheorieën

Wordt de hele wereld stiekem vanuit een Zwitserse toren bestuurd? Op zoek naar de waarheid achter een van de meest hardnekkige complottheorieën.

47 reacties

  • mich lee

    6 jaar geleden
    Zij die beweren dat de journalist van niest zouden weten hebben de waarheid in pacht. Zij geloven toch ook maar de verhalen van anderen en de bewijzen die die anderen hen aanreiken. Is dat misschien om hun eigen falen te vergoeilijken, we krijgen geen kans omdat....als er al een geheime macht is, dan is die er niet in geïnteresseerd om te bepalen of je 50.000 EUR of 500.000 EUR per jaar verdiend. Dat ligt aan jezelf.
  • Jose Delie

    6 jaar geleden
    Tijdens een les geschiedenis over w
  • Alexis Velghe

    6 jaar geleden
    Lees het relaas van klokkeluider Ronald Bernard zes delen op you toube of op pateo.nl. je zult verwonderd zijn en soms zul je ervan walgen.
  • Douglas Hill

    6 jaar geleden
    Daar wordt idd geschoven met de pionnen zoals generaals dat doen tijdens een strategisch overleg. De koers van alle int munten en vooral deprijs van grondstoffen komt daar tot stand vanuit software. De bib dient eigenlijk als instrument om de triljarden aan derivaten en garbage hypotheken toe te dekken, zolang tot de boel ontploft...daarna begint alles terug opnieuw...
  • Danny De Graeve

    6 jaar geleden
    Waarom is wo Ii uitgebroken denk je?