Crowdfunding voor onderzoek naar dood van model uit Peer

Familie en vrienden van Ivana Smit (19), het model uit Peer dat vorige week een dodelijke val maakte uit een appartement in Maleisië, wilt 5.000 euro inzamelen om extra onderzoek naar haar dood te bekostigen.

kosn

De Maleisische politie beschouwt de dodelijke val, vorige week donderdag van de twintigste verdieping van een appartementsgebouw in Kuala Lumpur, tot vandaag als een ongeval. De politie in Kuala Lumpur start dan wel een nieuw onderzoek naar het overlijden van het Peerse model Ivana Smit (19), maar toch is haar familie daar niet helemaal gerust in. “Er is hier veel meer aan de hand”, zegt haar vader Marcel Smit. Daarom zijn familie en vrienden van Ivana een crowdfunding gestart om extra onderzoek naar haar dood te bekostigen.

Zo wilt de familie vanuit Nederland een patholoog naar Maleisië sturen om een nieuwe autopsie op het lichaam van Ivana te laten uitvoeren. “Om de reis van die patholoog te bekostigen, zijn we op zoek naar zo’n 4.000 euro”, klinkt het. Ook wil de familie nog eens 1.000 euro inzamelen om een Amerikaanse onderzoeker bij de zaak te betrekken.

Vader Marcel Smit gelooft niet dat de dodelijke val van zijn dochter een ongeluk was. “Ik ben ervan overtuigd dat het Amerikaanse koppel, bij wie Ivana verbleef toen ze stierf, meer weet over haar dood”, zegt hij. “We zijn enorm gefrustreerd over de manier waarop de politie tot nog toe met de dood van Ivana is omgegaan.”

Ivana groeide grotendeels op bij haar grootouders in Maleisië, al verbleef ze ook regelmatig in Limburg. Gisteravond had de crowdfunding al ruim 3.000 euro in het laatje gebracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer