Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Ronaldo-shirtjes leverden Juventus al 50 miljoen op

Fans van Juventus wachten voor het trainingscentrum van de club mét truitje van de nieuwe speler van Juve.Beeld Photo News

365 miljoen euro, dat is wat Juventus finaal moet ophoesten om Cristiano Ronaldo naar Turijn te halen. 105 miljoen voor Real Madrid, 12 miljoen voor zijn makelaar, 124 miljoen voor vier jaar loon en een identiek bedrag voor vadertje staat.

Kan tellen, maar Juventus maakt zich geen zorgen over de Financial Fair Play. De Italiaanse club zou namelijk al in het eerste etmaal meer dan 500.000 truitjes van Ronaldo hebben verkocht, goed voor 51,7 miljoen euro. En daar zal het niet bij blijven. Ook bij Real wisten ze wat CR7 commercieel waard was: hij stond in voor 40 procent van de volledige shirtverkoop.

En dus storen ze zich er ook niet aan dat Ronaldo, een kleine week nadat hij zijn contract tekende, intussen in China zit om een nieuwe schoen voor zijn sponsor Nike te promoten. Bij Juventus is Adidas de belangrijkste commerciële partner, in ruil voor 22,4 miljoen euro per jaar. Indien Adidas in 2022 zijn partnership wil verlengen, zal dat bedrag vermoedelijk niet meer volstaan.

Ronaldo-shirtjes leverden Juventus al 50 miljoen op
Beeld Photo News

De beurswaarde van Juventus schoot na de handtekening van Ronaldo al omhoog en de Oude Dame kreeg er in één week liefst vier miljoen volgers bij op sociale media. Of hoe de kassa al rinkelt, nog voor Ronaldo de eerste bal in het zwart-witte shirt trapte.

Ronaldo-shirtjes leverden Juventus al 50 miljoen op
Beeld Photo News