Advocaat van Stormy Daniels zegt derde slachtoffer van Kavanaugh te vertegenwoordigen

© REUTERS

Een derde vrouw zou op het punt staan om beschuldigingen tegen Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh publiekelijk te maken. Dat zegt Michael Avenatti, die door de vrouw ingeschakeld is als advocaat. Avenatti is bekend als de advocaat van pornoster Stormy Daniels, die een affaire zou gehad hebben met president Donald Trump.

adb

Volgens Avenatti zou de vrouw, een leeftijdsgenote van Kavanaugh, zou toen ze beiden naar de middelbare school gingen naar verschillende feestjes geweest zijn met Kavanaugh en zijn vriend Mark Judge. Volgens Avenatti zal zijn cliënte spreken over verschillende incidenten met jongens, onder wie Kavanaugh, die meisjes opzettelijk dronken zouden voeren op feestjes om hen dan om beurten te proberen aanranden. Haar beschuldiging zou in ieder geval “diskwalificerend” zijn voor Kavanaughs nominatie voor het Hooggerechtshof.

Avenatti benadrukte dat haar beweringen geloofwaardig zijn en dat de vrouw al meermaals gescreend werd door de overheid, aangezien ze verschillende overheidsjobs heeft gedaan. Ze zou onder andere voor het ministerie van Justitie gewerkt hebben. De vrouw zou bereid zijn met de FBI te praten en een leugendetectortest af te leggen.

De advocaat zegt “significant bewijs” te hebben. Hij tweette al over Kavanaughs pagina in het jaarboek van zijn school, waarin volgens Avenatti verwijzingen staan naar seksuele escapades. Zo zou “Devil’s Triangle” verwijzen naar seks tussen een vrouw en twee mannen.

(Lees verder onder de tweets)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Avenatti zegt zo snel mogelijk de naam van zijn cliënte te zullen bekendmaken, maar eerst preventieve veiligheidsmaatregelen te willen nemen. De eerste vrouw die Kavanaugh van aanranding beschuldigde, Christine Blasey Ford, zegt namelijk doodsbedreigingen te krijgen.

Maagd tot na studententijd

© AP

Avenatti’s aankondiging van een derde getuigenis kwam er kort nadat Deborah Ramirez Kavanaugh publiekelijk beschuldigde van aanranding op een feestje aan de universiteit, toen hij 18 jaar was. Eerder had Ford de rechter beschuldigd van aanranding op een feestje toen zij 15 jaar was en hij 17.

Intussen zweert Kavanaugh dat hij geen stap terug zal zetten en zich zal blijven verdedigen. Hij ontkende alvast alle beschuldigingen in een tv-interview met Fox News, geflankeerd door zijn vrouw. Hij haalde er onder meer aan dat hij tot “lang na” zijn studententijd maagd bleef.

Het Witte Huis, de Republikeinen en president Trump blijven Kavanaugh steunen en spreken van een lastercampagne door de Democraten, die willen voorkomen dat een conservatief benoemd wordt voor het Hooggerechtshof.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen