Tientallen technici bezetten parking Telenet

Ongeruste netwerktechnici van Telenet hebben donderdag de parking van het hoofdkantoor in Mechelen met tientallen bestelwagens bezet. Donderdagmorgen hadden ze spontaan het werk neergelegd.

Sven Van Haezendonck

“Vanmorgen kregen we plots een sms voor een belangrijke vergadering. Toen wisten we dat er iets niet pluis was”, zegt een van hen.

Tijdens een bijeenkomst in het hoofdkantoor op de Liersesteenweg hebben de technici te horen gekregen dat het telecombedrijf een joint venture aangaat met het Franse bedrijf Solutions 30, dat in België met Janssens Field services een dochter heeft. Dat neemt 296 technici over, wat bij het personeel voor ongerustheid zorgt. Telenet krijgt 30% van dat bedrijf in handen.

Extra bezorgd

© GvA

“Veel van de technici komen al over van Electrabel. Toen moesten ze al voordelen laten vallen. Ze vrezen dat ze opnieuw moeten inleveren”, zegt Jan Braeckevelt, vakbondsafgevaardigde voor BBTK. “Bovendien worden vergaderingen normaal altijd ruim op voorhand aangekondigd. Nu gebeurde dat met twee sms-berichten om 6 en om 7u. Dat maakt hen extra bezorgd”, stelt zijn collega Jan Braeckevelt.

Volgens Telenet moet het personeel zich geen zorgen maken. “We begrijpen de ongerustheid en we hebben daar begrip voor, maar we garanderen dat onze netwerktechnici aan dezelfde voorwaarden in het nieuwe bedrijf aan de slag kunnen blijven”, reageert Isabelle Geeraerts, woordvoerster van Telenet.

Sven Van Haezendonck

© SVH

© SVH

© SVH

© SVH

© SVH

© GvA

© SVH

© SVH

© GvA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER