© BELGA

© BELGA

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Noor Alexander Kristoff (Uno-X Mobility) sprint naar zege in Antwerp Port Epic

Niet Arnaud De Lie of Gianni Vermeersch, wél de Noor Alexander Kristoff (Uno-X Mobility) sprint naar de overwinning in de 7de editie van de Antwerp Port Epic.

Na een wedstrijd over 178 km met start en aankomst in Antwerpen haalde Kristoff het in een groepssprint voor de Fransman Emilien Jeannière (TotalEnergies). De Israëliër Oded Kogut (Israel  -Premier Tech) vervolledigde het podium.

Het is voor de 36-jarige Kristoff zijn tweede zege van het seizoen. Twee weken geleden was hij aan het feest in de Elfstedenronde Brugge (1.1).

Kristoff volgt op de erelijst Dries De Bondt (Alpecin - Deceuninck) op.

Jarne Muysewinkel
Kristoff reed een enorm sterke koers en maakt het nu ook af! De Lie zat vast, maar kon er ook niet meer over. 
Jarne Muysewinkel
Jammer voor Hollmann

Het verhaal van Hollmann zit erop. Net voor het ingaan van de laatste kilometer wordt de Duitser bij de lurven gevat. We krijgen een sprint!
Jarne Muysewinkel
Vijf seconden

Er zijn ondertussen vijf seconden af van de voorsprong van Hollmann. Het gaat nu snel in de achtervolgende groep. 
Jarne Muysewinkel
Hollmann houdt stand en heeft 20 seconden bij het ingaan van de laatste vijf kilometer. Zou het dan toch kunnen voor de Duitser die nog nooit won in zijn professionele carrière. 
Jarne Muysewinkel
Ook nu haalt het peloton de kopgroep weer bij, maar Hollmann gaat toch nog eens demarreren. Hoe ver geraakt de Duitser van Alpecin-Deceuninck nog? 
Jarne Muysewinkel
Hollman en Pier-André krijgen gezelschap. Girmay, De Lie, Ronhaar, Sénéchal en Per Strand Hagenes maken de aansluiting. 
Jarne Muysewinkel
Alles valt weer te herdoen

Het peloton heeft de aansluiting bij het groepje De Lie weer gevonden. Maar daar denkt de Waal anders over. Opnieuw trekt hij door, maar het is ó zo moeilijk om er jongens af te krijgen. 
Jarne Muysewinkel
De twee blijven goed stand houden al begint hun voorsprong stilaan wel te krimpen. Ondertussen komt er weer een vijftal aansluiten bij groep twee en ook de andere mannen zitten niet ver. 
Jarne Muysewinkel
De Lie, Eekhoorn, Girmay, Dujardin en Ronhaar vormen inmiddels de achtervolgende groep op de kopgroep. Het gat bedraagt nog negen seconden. De val van daarnet heeft duidelijk voor een belangrijke ontwikkeling gezorgd in de koers. 
Jarne Muysewinkel
Net wanneer Arnaud De Lie op de pedalen gaat staan, vallen ze in de achtergrond. Hugo Page gaat onderuit en de rest volgt. Onder andere Vermeersch wordt op de grond gekegeld. De Lie trekt ondertussen hard door met Girmay die probeert te volgen. 
Jarne Muysewinkel
Er is niemand die momenteel over de ballen beschikt om de koers open te breken. De twee voorin hebben nog altijd 20 seconden. Daarachter wordt er te vaak getwijfeld. 
Jarne Muysewinkel
Lotto Dsnty ziet een pion uitvallen. De man die de forcing al een paar keer heeft gevoerd voor De Lie gaat hard onderuit. Het lijkt einde koers voor hem. 
Jarne Muysewinkel
45 seconden

Hollman en Pier-André gaan richting de minuut. Na 45 kilometer ligt de koers normaal in een plooi. Je weet al wie het finalespel gaat spelen. Vandaag is dat allesbehalve het geval. 
Jarne Muysewinkel
Nieuw duo

Inmiddels zijn er weer twee jongens die en vrijgeleide krijgen van het peloton. Juri Hollman van Alpecin-Deceuninck heeft zijn wagonnetje aangesloten bij dat van Côté Pier-André. Goed nieuws voor De Lie ook, die zijn drie manschappen uit groep twee ziet wederkeren. 
Jarne Muysewinkel
Drie Lotto's in achtervolgende groep

Groep twee heeft zo'n 30 seconden achterstand op het peloton. Bij hen zitten onder meer drie ploeggenoten van Arnaud De Lie.
Jarne Muysewinkel
Er wordt voor het eerste deze race echt gekoerst. De Lie oogt enorm sterk, maar ook Van Gestel, Girmay en Sénéchal moeten niet onderdoen. Afscheiding krijgen we voorlopig nog niet. 
Jarne Muysewinkel
Daar is Girmay

Ook Girmay toont zich eens vooraan het peloton of wat daar nog van overblijft. Hij is duidelijk en wil dat ze ronddraaien. De mannen die de slag hebben gemist houdt de renner van Intermarché-Wanty liever achter zich.


Jarne Muysewinkel
Het is wederom Arnaud De Lie die de forcing voert voorin de koers. Dries Van Gestel zit alert in het wiel, maar het gaat razendsnel. Breukjes hebben we al genoeg gezien, maar op een echte afscheiding blijft het wachten. 
Jarne Muysewinkel
Weer samen

Een 20-tal andere renners hebben de oversteek ondertussen ook gemaakt naar De Lie en co. Daarachter vallen verschillende gaten. 
Jarne Muysewinkel
Aanval De Lie!

Het beukwerk van Lotto Dsnty was niet voor niks. Arnaud De Lie trekt door en bijna niemand kan reageren. Voorlopig schuiven allleen Vermeersch en een pion van TotalEnergies mee. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen