auditing

Amerikaanse beurswaakhond stelt massale fraude vast bij revisor Trump Media

© reuters

De Amerikaanse beurswaakhond heeft de auditeur van Donald Trumps socialemediabedrijf beschuldigd van fraude in meer dan 1.500 audits.

“Ben Borgers en zijn accountantsbedrijf BF Borgers zijn verantwoordelijk voor een van de grootste inbreuken ooit op de integriteit van de bewakers van de financiële markten. Investeerders rekenen op de betrouwbaarheid van financiële audits om over beleggingen te beslissen. Auditeurs spelen daarom een cruciale rol in ons financieel systeem. Borgers heeft die rol volledig opgegeven,” luidt het.

De SEC was streng voor de revisor die ook de boeken van Truth Social, het socialemediabedrijf van Donald Trump, controleert. Het beschuldigt BF Borgers ervan onvolledige, valse en gefabriceerde audits te hebben ingediend. Het revisorenkantoor werd definitief ­geschorst en kreeg een boete van 14 miljoen dollar opgelegd.

De beurswaakhond zei niet expliciet dat BF Borgers ook met de audits van Trump Media had gefraudeerd. De auditeur werkte sinds 2022 voor het mediabedrijf van de voormalige president. Sinds dat naar de beurs trok als Trump Media & Technology Group (TMTG), was het qua beurswaarde de grootste klant van BF Borgers. Een woordvoerder van Trump ­Media zei dat het bedrijf nu op zoek gaat naar een nieuwe revisor. (ls)