Lokale acties bij Bpost breiden uit: “Directie heeft jarenlang niet geluisterd, nu laten de mensen hun stem horen”

© Photo News

De gecoördineerde stakingsactie bij Bpost is dan wel opgeschort, lokaal blijven er spontane acties ontstaan tegen de werkdruk bij het bedrijf. Onder meer in Gent en Brussel zijn er stakingsposten opgericht, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD vrijdagochtend. En ook in Antwerpen was er even een spontane actie.

mtm, jvh

De voorbije dagen waren er vooral stakingsposten in Wallonië, maar die acties breiden nu dus uit. Bpost bevestigt vrijdagochtend alvast dat er stakingsposten werden opgericht aan de sorteercentra in Brussel en in Gent. “In Gent werd het stakingspiket opgeheven rond 9 uur. Maar de bedeling kan daardoor dus wel degelijk verstoord zijn”, meldt woordvoerster Barbara Van Speybrouck. “Volgens onze laatste informatie staat er in Brussel nog altijd een piket, dus ook daar zal er hinder zijn.”

In het sorteercentrum van Antwerpen was er volgens de woordvoerster een korte werkonderbreking, maar dat centrum werd niet geblokkeerd. Dat betekent dat de post voor Antwerpen en Limburg er zoals normaal is kunnen vertrekken.

De ACOD-vakbondsman zegt begrip te hebben voor de acties. “De mensen laten hun stem horen, nadat de directie van Bpost jarenlang heeft nagelaten naar hen te luisteren”, klinkt het.

De vakbonden spraken donderdag af dat de gecoördineerde stakingsactie, waarbij er eerder meerdere dagen werd gestaakt, opgeschort blijft. Ze lieten wel weten dat ze de spontane acties zouden blijven erkennen.

“Vastberaden om tot akkoord te komen”

De directie van Bpost van haar kant had opgeroepen de lokale acties stop te zetten, na de afspraak om volgende week verder te onderhandelen met de vakbonden. “Ik herhaal dat we vastberaden zijn om nu tot een finaal akkoord te komen, een akkoord met respect voor het welzijn van alle medewerkers en dat ruimte geeft om Bpost aan te passen aan de verwachtingen van de klant”, stelde topman Koen Van Gerven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen