© Photo News

Politie kan gestolen bestelwagen recupereren na achtervolging

De politiezone ZaRa (Zandhoven en Ranst) heeft zondag een gestolen bestelwagen kunnen recupereren. In de laadruimte zaten verschillende airco’s die nog in de verpakking zaten. Alles was gestolen bij een firma uit Pulle.

dvd

Zondagavond merkte een patrouille van de politiezone ZaRa een bestelwagen op die richting het centrum van Zandhoven reed. “Onze mensen wilden het voertuig aan een controle onderwerpen, maar de bestuurder weigerde te stoppen”, zegt Danny Dewulf van de politiezone ZaRa. “De man vluchtte weg richting Nederviersel.”

In de straat Het Goor verloor de bestuurder de controle over zijn stuur en reed hij door een hek van een weekendhuis. “De man is dan uit de wagen gesprongen en de natuur in gevlucht”, aldus Danny Dewulf. “We hebben dan meteen een zoekactie opgezet met onder andere bijstand van een speurhond, maar jammer genoeg bleef dat nazicht negatief.”

Wel kon de buit gerecupereerd worden. De bestelwagen bleek gestolen bij een bedrijf uit Pulle dat gespecialiseerd is in ventilatie. In de laadruimte zaten verschillende airco’s die nog in de verpakking zaten. De eigenaar was nog niet op de hoogte van de diefstal.

“De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek”, aldus Danny Dewulf. “Het verdere onderzoek is in handen van onze recherche.” De gestolen spullen zullen aan de eigenaar worden teruggegeven.