© Patrick Van Dyck

Vrouwen met kanker tonen film van bergtocht in Marokko

Op woensdag 6 december om 19.30u gaat in de aula Kinsbergen van de AP Hogeschool, Noorderplaats 2 in Antwerpen, de vertoning door van de film Siroui, Siroua, on y va. De film vertelt het verhaal van negen vrouwen met kanker.

Patrick Van Dyck

De negen vrouwen, allen met een kankerverleden, gingen samen met hun begeleiders op tocht in het Atlasgebergte in Marokko. Een van de deelnemers was Sigrid Asselberghs uit Vremde. “Het was een periode van vallen en opstaan, twijfels en angsten, vechten, incasseren en overwinnen”, vertelt ze. “Maar vooral een verhaal van veel warmte en liefde. Het was een fantastische ervaring. Fysiek en emotioneel heel zwaar. Een echte rollercoaster. Maar we hebben met z’n allen de top bereikt.”

De opbrengst van de vertoning gaat naar Surplus, een organisatie die zich inzet voor kanker en ex-kankerpatiënten. “Surplus biedt ook ondersteuning tijdens en na de kankerbehandeling”, vult Sigrid aan.

De inkom bedraagt 12 euro. Kinderen onder de 16 jaar mogen gratis binnen. Kaarten zijn te bekomen bij de deelnemers of op kris.garroy@zna.be. Om organisatorische redenen ligt het einduur vast op 22.30u. De ondergrondse parking van de AP Hogeschool is vrij toegankelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER