belga
Volledig scherm
© belga

VOKA vindt dat werkzoekenden niet genoeg inspanningen leveren, VDAB countert

 Arbeidsmarktbemiddelaar VDAB gaat niet akkoord met de kritiek van de Oost-Vlaamse werkgeversorganisatie VOKA. Die vindt dat heel wat werkzoekenden niet genoeg inspanning doen om aan werk te geraken. VOKA voorspelt 2.000 toekomstige vacatures bij havenbedrijven, maar ook een hoge werkloosheidsgraad in de regio. "Wie kan werken, moet werken. De tijd van verstoppertje spelen is voorbij", aldus de werkgeversorganisatie.

42 reacties

  • Diederik Van Schepdael

    6 jaar geleden
    Dat de werkgever 's is beginnen met niet van alles te eisen en te willen. Nu worden de mensen al onderbetaald, er moet een gezond evenwicht zijne.
  • Sofie Gysemans

    6 jaar geleden
    Begin al eens met die interim kantoren te Controleren want zit daar vol onbekwame mensen en die moeten dan zorgen da je aan werk geraakt ze houden u aan het lijntje ja word er misselijk van hoe die een mens soms behandelen. Er zijn genoeg mensen die echt wel willen werken maar de kans niet krijgen.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Ze willen dan ook allemaal een postje op het eind van hun straat gewoon met de dag ploeg 3500€ bruto begin loon met alle voordelen tankkaart auto laptop gsm hé Philomena en Francinne.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    wanneer het tekort zo nijpend is trek dan zelf een overall aan en ga een handje helpen ..er is geen alternatief
  • james vroman

    6 jaar geleden
    moet werken...minder moeten kan je leven vereenvoudigen ...