© Jeffrey Gaens

Thierry Courtois in Rusland: "Thibaut meteen gefeliciteerd na de wedstrijd"

Thierry Courtois, de vader van doelman Thibaut, reist naar Rusland voor elke match van de Rode Duivels en vertelt u alles over zijn reisavontuur.

Thierry COURTOIS

“Gisteren zijn we in de namiddag geland in Brussel na een aangenaam bezoek aan Sotchi. Aangenaam, want ik had niet meteen palmbomen verwacht in Rusland. Sotchi wordt ook wel de Russische rivièra genoemd. Met zon, zee, strand en een 3-0-zege van onze Rode Duivels werd het een heel leuke trip.”

“Een dolenthousiaste taxichauffeur kon ons snel en met de nodige slaloms - of verkeersovertredingen - tot vlak aan het stadion in Adler brengen. Daar was alles tot in de puntjes geregeld. De strenge toegangscontrole verliep ook vlot dankzij de vele toegangspoorten. Alleen onze Belgische vlag met een andere sponsor dan die van de UEFA moesten we helaas achterlaten. Na de wedstrijd kregen we in zeker vijf verschillende talen uitgelegd hoe je het best het stadion verliet en hoe je op zoek kon gaan naar vervoer. In de aanloop naar het WK was de algemene perceptie over Rusland niet zo positief, in dat opzicht vormde Sotchi toch wel een openbaring.”

“We hebben trouwens Thibaut één keer in het spelershotel kunnen zien en ook lang met hem kunnen praten op zaterdag. Ik heb hem ook meteen gefeliciteerd na de wedstrijd gedaan toen ik tot ik aan de rand van het veld kon geraken. Dat was heel kort natuurlijk, maar het is wel leuk dat dat gelukt is. Hij verrichte een uitstekende redding toen het nog 1-0 stond.”

“Nu blijven we twee dagen in België alvorens we vrijdag opnieuw naar Rusland vliegen. Ik ga die tijd vullen met werken en fietsen. Tot twee weken geleden fietste ik redelijk veel, maar in de drukte van het WK ben ik wat achterop geraakt. Al heb ik wel wat kunnen fitnessen in Sotchi. Daar ben ik trouwens Teodorczyk tegen het lijf gelopen, de Poolse selectie verbleef in hetzelfde hotel. Donderdagavond staat er dan het wekelijkse trainingsritje met de Bosch-bikers op het programma. Om dan in ons stamcafé de rit nog eens opnieuw te rijden. Ik kijk er al naar uit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer