Basketbal BNXT League - Elite Gold: Brussels - Kortrijk Spurs 91-82

Na nederlaag op Brussels wil Kortrijk Spurs debuutseizoen op topniveau afsluiten met twee thuiszeges: “Nog eitje te pellen met Bergen”

De Kortrijkzanen kijken toe hoe Brandon Horvath scoort.© Koen Merens

Kortrijk -

Brussels en Kortrijk maakten lange tijd kans op deelname aan Elite Gold, maar maakten dat niet waar en moesten tevreden zijn met een plek in Elite Silver. Brussels verloor daarin al vijf van de negen wedstrijden, de Spurs zelfs zes. Het leek vrijdagavond een close game te worden. Ondanks het resultaat (91-82) was het dat ook wel.

Marnix Verstichel

Kortrijk startte fel, maar Brussels reageerde gepast. Vooral Libert (26 punten) zorgde ervoor dat het eerste quarter maar op 20-21 eindigde. Net voor de rust troffen heel wat Brusselse bommen raak, in zoverre dat er van kamp werd gewisseld bij 48-41. Brevin Pritzl had tijdens de rust zijn vizier heel wat scherper afgesteld, want hij scoorde liefst elf punten in nog geen drie minuten tijd en was in totaal goed voor 22 punten. Van het traditionele zwakke derde quarter was dit keer geen sprake, want de Kortrijkzanen gingen met 63-65 het slotkwart in. Met nog vijf minuten op de klok stond het nog 78-76, maar dan zakten de Spurs in elkaar. Ze lukten maar zes punten meer, waardoor de wel nog vlot scorende thuisploeg naar de winst freewheelde.

“Die laatste minuten stonden in fel contrast met ons sterk derde quarter”, zei assistent-coach Milan Torrekens. “Eén van de oorzaken was dat onze shots niet meer vielen en die van Brussels wel. Het verhaal van ons hele seizoen is dat als het moeilijk gaat, wij niet naar elkaar toegroeien, maar juist verder uit elkaar beginnen spelen. Brevin Pritzl kan dan wel goed bezig zijn, maar als hij niet meer de juiste assists krijgt, kan ook hij het niet alleen. We spelen veel te individueel. Iedereen voelt zich geroepen om de ploeg bij de hand te nemen en over de horde te krijgen, maar het ploegaspect wordt wat te veel uit het oog verloren.”

“We spelen veel te individueel en verliezen de ploeg te veel uit het oog”

Milan Torrekens

Kortrijk speelt nog twee thuismatchen en dan is het seizoen afgelopen. “We willen op een goede manier eindigen”, aldus Torrekens. “We zullen er tegen Bergen en Yoast nog twee keer vol voor gaan. Tegen Bergen willen we een enthousiasme ploeg zien. Als coach wil je winnen, en wij zijn ervan overtuigd dat de spelers dat ook willen. Liefst voor een volle en even enthousiaste zaal. In januari klopte Bergen ons thuis met 72-80. We hebben met de Walen dus nog een eitje te pellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus