Willem Brandwijk speelde een sterke partij en leidde Kangoeroes Mechelen in Rotterdam mee naar de winst.© BELGA

Feyenoord - Kangoeroes 83-89 BNXT League Elite Silver

Kangoeroes Mechelen realiseert zevende zege op een rij en heeft zesde plaats in het vizier

Kangoeroes Mechelen won in Elite Silver van de BNXT League en in Feyenoord Rotterdam voor de zevende opeenvolgende keer, blijft co-leider en heeft de zesde plaats in het vizier.

Patrick Ceulemans

Geen makkelijke avond voor Kangoeroes Mechelen in de schaduw van de Kuip in Rotterdam. Feyenoord bleef maar liefst drie kwarts stevig aandringen: 18-15 na het eerste kwart, 41-43 halfweg en 59-61 na drie kwarts.

Na het tweede en derde quarter wonnen de Kangoeroes ook het vierde kwart en stelden ze na een 62-68 en 69-75-tussenstand de winst veilig. Willem Brandwijk (18 punten, 9 rebounds), de met een double-double uitpakkende Mitchell Lightfoot (25 punten, 12 rebounds), Augustas Peciukevicius (10 punten, 5 assists) en Walter Whyte (14 punten, 5 rebounds) waren de uitblinkers bij de Maneblussers.

Met een zevende opeenvolgende zege en 9 op 11 staat Kangoeroes Mechelen met nog één speeldag op het programma met Leuven Bears en Bergen op een gedeelde eerste stek. Deze drie Belgische ploegen gaan met de top vijf van Elite Gold naar de kwartfinales van de Belgische play-offs. Op dit moment zijn de Mechelaars zesde en ontmoeten ze de Belgische nummer drie uit Elite Gold. Dat is Spirou Charleroi.

Als Kangoeroes Mechelen vrijdag op de slotspeeldag en in eigen midden wint van LWD Basket uit Leeuwarden, eindigt het altijd zesde. De Maneblussers staan positief ten opzichte van Leuven Bears en Bergen. Charleroi werkt in de eigen Dôme de slotspeeldag in Elite Gold tegen ZZ Leiden af. Een kwartfinale in de Belgische play-offs vanaf 8 mei (best of three) tegen de Spirous lijkt voor Domien Loubry en zijn ploegmaats dan ook aan de orde.

Kwarts: 18-15, 22-28, 18-19, 24-27

Feyenoord Rotterdam: Sow 7, Gibson 27, Bouwer 8, Racine 8, Edwards 21, Vyber 7, De Vreede 0, Bruining 5, Buijs 0

Kangoeroes Mechelen: Loubry 7, Mukubu 2, Whyte 14, Brandwijk 18, Lightfoot 25, Speelman 0, Van Den Eynde 7, Peciukevicius 10, Dammen 5, Palinckx 0,

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal