© evb

Kerstmarkt gekoppeld aan resem goede doelen

Zaterdag vanaf 17 uur vindt

de gezellige kerstmarkt van Rijmenam plaats op de binnenplaats van de Sint-Maartensberg. Ook dit jaar zijn er een pak goede doelen gekoppeld aan de uitgebreide kerstdrink.

evb

De organisatoren, bestaande uit ex-Chiroleden, maken de borst nat voor de kerstmarkt van zaterdag. Op het plein in de Sint-Maartensberg wordt vrijdag al een grote kerstboom geïnstalleerd: “De eerste op openbaar domein in groot-Bonheiden”, luidt het fier bij de oud-Chiroleden. De kerstmarkt is een jaarlijkse ontmoetingsplaats voor jong en oud, maar ook een plaats die openstaat voor vzw’s die zich inzetten voor goede doelen. De warme sfeer en de samenwerkingen die er uit voortvloeien worden dit jaar letterlijk in de verf gezet door de beschilderde aankondigingsborden die de inwoners van Rozemarijn, het centrum voor mensen met een beperking uit Haacht en Keerbergen, maakten: “De oude waren dringend aan vervanging toe. De mensen bij Rozemarijn hebben ze helemaal opgekalefaterd en beschilderd”, luidt het bij de groep. “In zekere zin kan je de markt vergelijken met de spiegeltent enkele weken geleden, een solidaire plek voor alle inwoners. Als je in ons dorp iets organiseert, zijn haast alle inwoners van de partij. Dat is onze charme, maar ook de reden waarom we het blijven doen”, weet Frederik Van Camp.

De kerstmarkt wordt voorafgegaan door een kerstwandeling die net als de markt gratis is: “We verwennen onze verenigingen. Ze krijgen gratis stroom en een dak boven het hoofd.” Ook enkele ambachtslieden zoals een mandenvlechter en een authentieke bakker zijn er weer bij.

Sint-Maartensberg, zaterdag van 17 tot 21u.