Foto: Google Maps

Jongeman (23) niet meer in levensgevaar na val in BMX-wedstrijd in Gits

Een jongeman van 23 uit Merksplas is zwaargewond geraakt tijdens een BMX-wedstrijd in Gits. De BMXā€™er kwam lelijk ten val en verloor het bewustzijn. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is de jongeman buiten levensgevaar.

Op de BMX-piste in Gits vond zondag een grote wedstrijd plaats. Meer dan 500 deelnemers kwamen aan de start. Onder andere het West-Vlaams en Oost-Vlaams kampioenschap werden er gereden. Daarnaast was er ook een open reeks met deelnemers uit andere provincies en ook uit het buitenland. Tijdens Ć©Ć©n van die races liep het verkeerd.

Rond 14.30 uur haakten een man van 23 uit het Merksplas en een andere deelnemer in elkaar. De man uit Merkplas kwam zwaar ten val en verloor onmiddellijk het bewustzijn. De hulpdiensten, waaronder een MUG-team, snelden onmiddellijk ter plaatse. De man kreeg er de eerste zorgen en werd nadien in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij momenteel in een kunstmatige coma gehouden. Intussen is hij niet meer in levensgevaar.

De organisatoren legden de wedstrijd een klein uur stil.

Meest gelezen