Sean Combs© Richard Shotwell/Invision/AP

Nieuwe klacht tegen Sean ‘Diddy’ Combs voor seksueel geweld: “Gedrogeerd en seksueel misbruikt”

Sean ‘Diddy’ Combs wordt opnieuw beschuldigd van seksueel geweld. Dat meldt CNN. Een voormalig model diende dinsdag klacht in tegen de Amerikaanse rapper.

jvh

Crystal McKinney, de winnares van het MTV-programma Model mission in 1998, beweert dat ze in 2003 “gedrogeerd en seksueel misbruikt” werd door Combs na een mode-evenement in New York. De toen 22-jarige McKinney ontmoette Combs naar eigen zeggen voor het eerst tijdens een etentje waar hij haar “op een seksueel suggestieve manier” benaderde, en haar vroeg om hem later te bellen. McKinney voelde zich volgens de klacht “verward, maar hoopvol dat Combs zijn beloften zou nakomen om haar carrière te helpen”.

Combs nodigde haar later die avond uit in zijn opnamestudio, waar hij haar marihuana aanbood. Volgens de vrouw was die marihuana “doorspekt” met “een verdovend of ander bedwelmend middel”. Toen Combs zag dat McKinney “erg dronken” was, eiste hij dat ze hem zou volgen naar de badkamer. Daar “begon Combs haar te kussen zonder haar toestemming” en “dwong hij haar later om orale seks met hem te hebben”, aldus de klacht.

LEES OOK. Sean ‘Diddy’ Combs biedt excuses aan voor mishandeling vriendin: “Mijn gedrag in die video is onvergeeflijk”

“Ernstig depressief”

Na de aanval zou McKinney “steeds duizeliger” geworden zijn, en uiteindelijk “het bewustzijn verloren hebben”. Ze werd pas wakker in een taxi op weg naar het appartement van de modeontwerper met wie ze destijds samenwerkte. “Toen ze weer bij bewustzijn kwam, realiseerde ze zich dat ze seksueel was misbruikt door Combs”, aldus de klacht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als gevolg van het incident raakte McKinney naar eigen zeggen “ernstig depressief” en “raakte ze verslaafd aan alcohol en drugs” in een poging om haar trauma te verwerken. Tot op heden ervaart ze nog steeds mentale problemen als gevolg van het misbruik, en gaf ze haar dromen op een carrière in de modewereld op. De vrouw eist dan ook een niet nader gespecificeerde schadevergoeding.

Zeven klachten

Deze nieuwe rechtszaak volgt amper enkele dagen nadat CNN bewakingsbeelden verspreidde waarop te zien is hoe Combs zijn toenmalige vriendin Cassie Ventura in 2016 fysiek aanviel. Ook die vrouw diende in 2018 klacht in tegen Combs voor verkrachting en fysieke mishandeling. Die zaak werd destijds afgehandeld met een schikking. Combs verontschuldigde zich zondag voor zijn daden in een videoboodschap.

Er lopen nu zeven rechtszaken tegen Combs. Het gaat om zes klachten van aanranding. Een zevende onderzoek gaat over mensenhandel.

LEES OOK. Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER