Direct naar artikelinhoud
NieuwsJupiler Pro League

Antwerp mikt op minstens 5.000 extra plaatsen op Bosuil tegen volgende play-offs

Het Bosuilstadion in Antwerpen. De capaciteit zou naar minstens 21.000 plaatsen stijgen.Beeld Tine Schoemaker

Terwijl Antwerp nog strijdt om een Europees ticket in de Champions’ play-offs, en op 9 mei de bekerfinale speelt tegen Union, is het al volop bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. Zowel sportief als extrasportief klinken er binnen de club positieve geluiden.

Bronnen in en rond de club bevestigen: het plan is om de tribune 2 zo snel mogelijk te vervangen door een tijdelijke, overdekte tribune. De club mikt op een capaciteit van minstens 5.000 extra plaatsen, lopende studies moeten uitwijzen of dit richting 7.000 plaatsen kan gaan. Antwerp hoopt dus tegen de volgende play-offs voor een volgepakte Bosuil met minstens 21.000 plaatsen te spelen. De club kan hiervoor perfect schakelen binnen de lopende overeenkomst met de familie Mintjens dankzij het opstalrecht tot 2052, verlengbaar tot 2102. Dit geeft Antwerp het recht om te bouwen op gronden die niet van de club zijn.

Ook sportief klinken er positieve geluiden. Zo maakt de club zich sterk dat de verkoop van enkele spelers voldoende geld moet opleveren om opnieuw in de ploeg te investeren. Meerdere buitenlandse (top)clubs hengelen naar goudhaantje George Ilenikhena, Mandela Keita en Michel-Ange Balikwisha. Stuk voor stuk spelers die flirten met bedragen boven de 10 miljoen euro. Daarnaast lijkt het erop dat doelman Jean Butez deze zomer de club zal verlaten, zeker nu zijn vervanger Senne Lammens het goed doet.

Nog binnen de club klinkt het dat ze absoluut geen uitverkoop hoeven te houden. Na de transfer van Arthur Vermeeren afgelopen winter moet de verkoop van een tweetal sterkhouders voldoende centen in het laatje brengen om volgend jaar minstens break-even te draaien.

Wat extra sponsoring betreft, klinkt het dat er meerdere grote partijen met de club samenzitten in aanloop naar volgend seizoen. Ook zonder transfers wordt de club zelfbedruipend.