Eden Hazard zat zo diep bij Real Madrid dat hij vroeg de bal niet meer naar hem te passen: “In m’n hoofd was het voorbij”

Eden Hazard vroeg helemaal op het einde van zijn passage bij Real Madrid aan ploegmaats om de bal zelfs niet meer naar hem te spelen. Dat vertelt hij zelf bij Play Sports.

Wim Conings

“Dat was helemaal op het einde van mijn carrière, toen ik nog amper speelde”, vertelde Hazard. “Ik had geen vertrouwen meer en wist dat ik niet meer kon geven wat ik daarvoor wel kon. In m’n hoofd was het voorbij. Dat was ik niet meer. Ik was iemand die altijd de bal wilde, zelfs al was ik geblesseerd. Daarom ben ik dan ook gestopt. Het ging niet meer, mentaal was het lastig. Fysiek liep het moeilijk, waardoor het mentaal ook moeilijk werd.”

Een door enkelblessures gekwelde Hazard speelde sinds een recordtransfer van zowat 115 miljoen euro sinds de zomer van 2019 voor de Koninklijke, maar haalde er nooit zijn niveau van voordien bij Chelsea. Hazard wou nog wel bij Real blijven, maar onder coach Carlo Ancelotti geraakte hij maar niet van de bank. Real wou van zijn zware contract af en beide partijen kwamen in de zomer van 2023 overeen het contract van Hazard te laten ontbinden. In oktober 2023 kondigde hij zijn definitieve afscheid van het profvoetbal aan.

Bekijk de beelden hier:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen