© BELGA

REACTIES. Meijer slaat mea culpa, Vanaken baalt: “Alles is nog doenbaar, maar zo maak je het je eigen moeilijk”

Club Brugge leek in de halve finale van de Conference League lange tijd een 2-2 gelijkspel uit de brand te slepen tegen Fiorentina, maar in de toegevoegde tijd moesten ze toch nog de 2-3 slikken. Hans Vanaken baalt van de gelijkmaker, maar beseft ook: “Volgende week in eigen huis is alles nog doenbaar.”

Maxime Caeyman, Pieter-Jan Calcoen

“Het laatste halfuur na die rode kaart was het overleven. Het was een domme rode kaart (van Raphael Onyedika, red.) Misschien had hij niet gezien dat hij even daarvoor z’n eerste geel had gekregen. Of zo leek hij toch te gebaren. Maar die tweede geel kaart… Een tackle aan de zijlijn op zestig meter van je eigen doel, dat is niet nodig. Dan maak je het je eigen moeilijk. Je weet dat ze met die sterke jongens vooraan dan ballen kunnen gaan droppen en op het einde valt die dan goed”, zo legt Vanaken bij Sporza de vinger op de wonde.

Maar de middenvelder beseft ook dat er nog niets verloren is. “Uiteraard hadden we liever 2-2 gespeeld, maar ook 3-2 is nog doenbaar. We moeten goed analyseren wat er vandaag niet goed ging, want ons voetbal kwam niet helemaal tot uiting. Het is moeilijk om te zeggen hoe dat komt. Ze zetten heel erg hoog druk, net zoals Genk deed. Maar toen konden we de bal voorin goed bijhouden en aansluiten en dat lukte vandaag minder.”

Vanaken zelf deed alleszins z’n ding en trapte in de eerste helft de penalty koelbloedig binnen. “Ik sta eerste op de lijst dus nu neem ik de penalty’s. En hij ging goed binnen. Dat was ook op een belangrijk moment, zo net na die 1-0. Maar dan slikken we die 2-1 toch ook te makkelijk: we lijden achteraan balverlies en kunnen de bal niet goed wegwerken. Zelf waren we heel efficiënt, want behalve nog die kans van Ferran Jutglà hadden we heel weinig kansen. We hebben alles gegeven om die 2-2 vast te houden, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Maar volgende week in eigen huis is alles nog doenbaar. We moeten een doelpunt inhalen, dus we moeten terug de draad oppikken van de voorbije weken, ons voetbal brengen. Hopelijk lukt dat met het thuispubliek en kunnen we hen onder druk zetten.”

© BELGA

Meijer: “Ik ging in de fout bij 2-1”

Bjorn Meijer was zelfkritisch: hij vond dat hij bij het tweede tegendoelpunt beter had kunnen doen. “Ik ging in de fout, dat is balen. Het was hier overleven op het einde, dan is het zuur dat je nog die 3-2 slikt, al besef ik dat Fiorentina meer had kunnen scoren. Het was collectief niet onze beste wedstrijd. Maar thuis op Jan Breydel kan het spoken, het is nog niet voorbij.”

Odoi: “Mixed feelings”

Denis Odoi keek naar “het grotere plaatje”. “Als je met tien valt, mag je misschien blij zijn met 3-2, maar er is toch ontgoocheling omdat je lang 2-2 in handen had. Het zijn mixed feelings. Het was een moeilijke wedstrijd, het is een goede ploeg, maar alles blijft speelbaar.”

© BELGA

Onyedika pakte twee keer geel en dus rood.© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Conference League